Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pawelb Chełm k/Lublina | 2005-08-29 10:02:30 jest jakis domowy sposob na sprawdzenie sondy lambda, co sie stanie jak ja odlacze podczas pracy silnika? |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-08-29 10:10:00 Domowy sposob to wbic sie voltomierzem w przewod i zobaczyc jakie daje napiecie. Juz nie pamietam ile powionno byc, ale na pewno musi sie ruszac przy dodawaniu gazu itp. ![]() Sonde mozesz spokojnie odpiac - normalnie silnik powinien zaczac nierowno pracowac i sie zmulic, ale jezeli sonde masz padnieta to raczej nic sie nie stanie ![]() |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-29 10:51:05
Dodatkowo dodam, żebyś mierzył napięcie przy pracy na benzynie !!! Wówczas procesor benzyny tak dozuje wtrysk, aby napięcie średnie oscylowało ok. 0.7 V. Jeśli i przy zimnej i przy gorącej sondzie, napięcie zmienia się szybko oznacza to, że sonda Lambda "jakoś tam" działa (proste testy nie wykażą czy jest "idealna") i nie jest przyczyną większych problemów sterownia procesorem. |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-30 18:32:03
Przeczytaj dokładnie ! Jakiej byś logiki wnioskowania nie użył, to zdanie jest LOGICZNE. Dopowiem Ci co ja chciałem ująć w moim tekście. Ano to, że przy INNYM doregulowaniu instalacji LPG niż u Ciebie - wskazania sondy Lambda mogą być zerowe w niskim zakresie obrotów (lub wręcz w całym zakresie obrotów bez obciążonego silnika). Procesor LPG, zasadniczo nie MA ZADANIA ciągłego dopasowywania mieszanki paliwowej, tak aby oscylowała ona wokół proporcji Lambda=1. Nie ma takiego zadania, bo to wynika z cech fizycznych instalacji LPG II-giej generacji. Taka instalacja NIE MOŻE (i dlatego w ogóle nie jest do tego przystosowana) szybko reagować na informacje o stężeniu tlenu w spalinach z sondy Lambda. P.S. Podejrzewam, że oscylujące u Ciebie napięcie na sondzie Lambda przy pracy na LPG wynika z ... PODAWANIA tego napięcia przez emulator, a nie z FAKTYCZNEGO POMIARU sondy Lambda. Ja kupiłem Esperaka z uszkodzonym emulatorem sygnału sondy Lambda (być może to tylko niestykający kabelek) i mimo kontrolki "check engine" na LPG ... nigdy nie uruchomiłbym tego "oszukiwacza procesora benzyny" z powrotem. |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-31 10:16:10
Abaj, już napisałes bzdurę i tego nie wiesz. A ja wiem. A wiesz dlaczego ja wiem ? No to Ci powiem ![]() Dorobiłem sobie 2 lata temu wskaźnik diodowy w kabinie Esperaka, który CIĄGLE pokazuje mi sygnał z sondy Lambda i na postoju i w trakcie jazdy i na zimno i na ciepło itd.. Śmiem twierdzić, że moja wiedza (również czysta teoria na temat chcrakterystyk pracy sondy Lambda) jest ... ekspercka ![]() |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-31 10:19:51
Tak, właściwości pogarszają się stopniowo. Głównie dotyczy to corasz silniejszego zatykania mikroporów sadzą i nie tylko. W efekcie sonda coraz wolniej reaguje na zmiany stężenia tlenu w spalinach, co przy pracy na benzynie może dawać stopniowo coraz gorsze spalanie i coraz gorsze spaliny. Dla pracy na istalacji II-ej generacji LPG, pogarszanie tego parametru sondy L. nie ma to aż takiego znaczenia. |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-08-31 12:00:25 DARIUSZ chyba trochę brakuje ci wiedy na temat ins.LPG.Kolega ma racje.Sonda bieże udział w sterowaniu silnikiem krokowym w inst.LPG.Ty chyba masz jeszcze inst.LPG na śrubę. Emulator dla komp.to erzac zastępujący wtryskiwacze-do espero potrzebny jest z jednym rezystorem lub może być przekaźnik odcinający wtryski-mamy mono wtrysk.Na twoim wskaźniku diodowym nie widzisz szybkich zmian napięcia na sondzie.Jak jesteś elektronikiem to wiesz o tym.Najlepiej zmiany te widać na oscyloskopie.Jest to odkształcona fal prostokątna zmieniająca swą wartość od.ok0,2 do1V w zależności od wciśnięcia pedału gazu. |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-31 12:24:52
Nie, ja nie mam instalacji "na śrubę". A czy ja napisałem, że wskazania sondy Lambda w ogóle nie biorą udziału w sterowaniu silnikiem krokowym ? Ja napisałem, że instalacja LPG nie jest sterowana tak jak instalcja wtrysków paliwa - nie jest, bo to wynika z posiadania innych cech instalcji niż charakterystyczne cechy wtrysków.
Emulatory dla "procesora benzyny" są DWA ! Jeden to emulator wtrysków, drugi to emulator SYGNAŁU SONDY LAMBDA (jak sądzicie, po co taki emulator, jeśli wg Was sonda Lambda wskazuje identycznie to samo jak przy pracy na wtryskach paliwa???)
No i tak to jest, gdy d***kracja rządzi - żadnego poszanowania ani dla wiedzy ani dla bieżacego doświadczenia ![]() Rysiek, nie pisz mi o oscyloskopie w temacie tych "szybkich zmian" trwających od ułamków do nawet kilku sekund przy pracy na wtryskach !!! Te rzekomo "szybkie zmiany" przy pracy na instalacji LPG są takie, że przez pół godziny jazdy po autostradzie byłbym w stanie (tylko po co) utrzymywać TEN SAM POZIOM sygnału na sondzie Lambda. |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-08-31 12:41:12 Dariusz reagujesz jak młody człowiek.Ja w układach sterowania jestem zawodowcem -z kilku.10 letnią praktyką.Samochód nie jest skpmplikowanym pod względem sterowania . Myśl a nie gadaj będą z Ciebie ludzie.Powodzenia.Trochę więcej teori bo na razie to wiesz co gdzie dzwoni a nie wiesz w którym kościele. |
![]() Don_Ulung ESPERO 1.5 Warszawa | 2005-08-31 12:41:54 To jak to w końcu jest z tą sondą? Ja jakoś do tej pory uchowałem się jeżdżąc na benzynie, niestety jutro jestem umówiony na "popsucie" bryki poprzez założenie instalki LPG. ![]() ![]() |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2005-08-31 12:57:45 Jedź spokojnie.Jak znam życie to powiedzą ci że już powinieneś wymienić.Zobaczysz to na ich komp.służącym do ustawiania spalania LPG.Jak opisywany zakres napięcia będzie się wahał od 0,2 do ok.0,8V to nie ma potrzeby.Gazownicy standartowo mówią;wymięń świece,sondę,filtr powietrza,przewody WN.Wymięn tylko to co już musisz zgodnie z przebiegiem.Powodzenia. ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-31 14:40:38 nadal uwazam ze albo nie wiesz co piszesz albo piszemy o dwoch roznych rzeczach..czy w takim razie moglbys mi wyjasnic jaka jest twoim zdaniem zasada dzialania sondy lambda?? ![]() ![]() |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-31 16:33:34
No, dobra, niech Ci będzie. Sonda Lambda działa podobnie jak ogniwo. A praktycznie - mierzy w pewnych wąskich granicach, stężenie tlenu w spalinach. Przy zerowym stężeniu tlenu w spalinach napiecie na tym "ogniwie" wynosi ok. 1 V. Przy "pewnym" zwiększeniu zawartości tlenu w spalinach - napiecie na tym "ogniwie" wynosi 0 V. Wiesz jakie jest to ... "pewne" stężenie tlenu ? Ja wiem. |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-31 17:03:30 sonda lambda porownuje zawartosc tlenu w powietrzu atmosferycznym (jest to jej punkt odniesienia) z zawartoscia tlenu w spalinach w kolektorze..nie wdajac sie w szczegoly rozna zawartosc tlenu w tych dwoch "srodowiskach" daje w konsekwencji powstanie napiecia..i dlatego niezaleznie od tego czy samochod jezdzi na gazie czy na beznynie to napiecie zawsze bedzie..(oczywiscie po osiagnieciu odpowiedniej temperatury zeby sonda w ogole mogl apracowac)
twoj mentorski ton powoduje wylacznie to ze narazasz sie na smiesznosc bo autorytetu ci to nie dodaje.. ![]() mieszasz dwie rozne rzeczy..to jak fizycznie pracuje sonda i to co sie dzieje z informacjami podawanymi przez ten czujnik ja pisze o sondzie wylacznie jako o czujniku nie mieszajac do tego wtryskow czy emulatora bo jak mniemam taka byla intencja autora tego tematu kiedy pytal jak sprawdzic sonde ![]() natomiast w jednym faktycznie masz racje..latwiej sprawdzic sonde na pb niz na lpg bo pracuje ona wtedy niejako w swoim "naturalnym srodowisku" ![]() |
![]() Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-08-31 17:37:07
No i tu Ci poinformuję, że mylisz się. Napięcie na sondzie Lambda nie bedzie i nie jest zawsze !!! To jest własnie to, czego nie wiesz, mimo, że usilnie próbujesz wytykać mi wydumane przez siebie błędy. Wystarcza zubożenie miesznaki paliwowej o 3%, aby taki znikomy nadmiar tlenu powodował ZEROWE wskazania sondy Lambda.
Nie chodzi o żadne "naturalne środowisko" a o to, że w świetle tej wiedzy, którą Ci własnie przekazałem o charakterystyce pracy sondy Lambda, przy pracy na LPG wskazania mogą wychodzić CAŁKOWICIE ZEROWE na biegu jałowym i wcale nie będzie to objaw ani zepsucia sondy Lambda, ani złego ustawienia instalacji LPG. Ta pierwsza część wniosku POWINNA JUŻ BYĆ TERAZ DLA CIEBIE JASNA, a druga część wniosku wymagałaby wyłożenie znowu sporej wiedzy na temat efektywności spalania w silniku iskrowym oraz optymalizacji składu mieszanki tak ze względu na cechy katalizatora jak i ze względu na cechy urządzenia badającego spaliny (nie tylko sonda Lambda jest stosowana jako rozwiązanie). Przekazuję Ci czystą wiedzę w pigułce, a Ty pewnie znowu będziesz mi pisał o "wymądrzaniu się". Ehhh |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2005-08-31 18:19:54 nie mam zamiaru zmuszac cie do wywodow na temat spalania w silniku iskrowym ale
zanim bedziesz mi wytykal ze sie myle i ze nie rozumiem badz laskaw powiedziec od czego liczysz to 3% ![]() bo jesli zalozymy ze uboga mieszanka to okolo 4-5% zawartosci tlenu a bogata to 0-0.5% zawartosci tlenu to w ten sposob interpretowane 3% jest gigantyczna roznica ![]() faktycznie przy ubogiej mieszance wskazania lambdy moga byc 0 - 0.1V tylko co z tego?? przeciez nie sprawdzasz czy sonda pracuje w calym swoim zakresie napiecia mierzac ja tylko przy obrotach biegu jalowego ![]() ![]() a tak "po za konkursem" to podtrzymuje swoje stwierdzenie ze twoj ton i sposob wypowiedzi sugeruje jakobys leczyl jakies kompleksy z dziecinstwa albo inne niepowodzenia..bo juz od dluzszego czasu zaobserwowalem ze twoje wypowiedzi w wielu topicach sa aroganckie i czesto pogardliwe wobec oponentow w dyskusji..tak jakbys glosil prawdy absolutne i nie widzial pola do rozmowy..zeby nie bylo niedomowien: tak to jest uwaga osobista ![]()
![]() |