MotoNews.pl
12Kod do radia 10x - i co dalej? ? ? (111888/72)

Kod do radia 10x - i co dalej? ? ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Kupiłem sobie ksiązke Bardzo mądrą gdzie jest napisane ze kod do radia mozna wprowadzić 10 razy, a po wyczerpaniu tego limitu należy odesłać radio do producenta. Posiadam Blaupunkt'a Car 300. Czy sa na to jakieś sposoby zeby po tych 10 kodach dalej uzywać radio? Mozna to obejść jakimś kodem? Jezeli macie jakieś sposoby to bardzo bym prosił o pomoc!

na kazdej gieldzie badz w punkcie z radiami sie popytaj o sciagniecie kodu z radia . W krakowie gosc bieze za sciagniecie kodu lub odblokowanie radia 50 pln.

Cytat:
2005-08-29 10:38:04, majkel-europe pisze:
Witam! Kupiłem sobie ksiązke Bardzo mądrą gdzie jest napisane ze kod do radia mozna wprowadzić 10 razy, a po wyczerpaniu tego limitu należy odesłać radio do producenta. Posiadam Blaupunkt'a Car 300. Czy sa na to jakieś sposoby zeby po tych 10 kodach dalej uzywać radio? Mozna to obejść jakimś kodem? Jezeli macie jakieś sposoby to bardzo bym prosił o pomoc!

Bardzo mądra
10x nieprawidłowy kod

pewnie kod chcial zgadywac

nie no na seri jedno radi juz zablokowałem i mam drugie. W tym piewszym podłączałem nowe głośniki ,wynieniałem akumulator, zmieniałem panel rozdzielczy, wymieniałem podświatlenie ,no i poprzedni właściciel tez coś robił i po wyczerpaniu kodów radio było martwe coś tam na nim pisało ale nie pamiętam co. Wywaliłem tamto i kupiłem nowe takie samo. I teraz chciałbym sie dowiedzieć co zrobić po wyczerpaniu tych kodów

radio sie blokuje jak zle wprowadzisz kod . wowczas tak jak ci napisalem musisz je odkodowac i od nowa masz jazde

Cytat:
2005-08-29 21:06:48, majkel-europe pisze:
I teraz chciałbym sie dowiedzieć co zrobić po wyczerpaniu tych kodów

wywalic i kupic trzecie...

ludzie trzeba troche pomyslec albo zrobic jak podpowiadaja koledzy, jak masz problem z zapamietaniem kodu do radia to daj je do jakiegos elektronika co zdejmuje kod i bedziesz mial z bani, bedziesz wkladal i wykladal a kodu nie bedziesz musial wpisywac

jak trzeba bedzie kodzik moge slużyć pomocą sam kiedyś miałem z tym problem ale stałem się dzięki temu mądrzejszy

Cytat:
2005-08-31 18:03:44, sebekm pisze:
jak trzeba bedzie kodzik moge slużyć pomocą sam kiedyś miałem z tym problem ale stałem się dzięki temu mądrzejszy

To znaczy, że co? Mam ci wysłać numer seryjny a ty mi odeślesz kod czy jak ??????

A nie prościej podmienić EEPROM z radia o znanym kodzie?
W CAR400 tylko trzeba zmienić rezystor w panelu aby był widziany przez nowy wsad, a w CAR 300 panel jest na stałe więc chyba nie powinno być kłopotu