MotoNews.pl

DZIWNY ODGŁOS Z DRZWI (stuk)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam koledzy może ktoś zwas miał to już u sibie w asterce F przy ruszaniu i podczas jazdy po nierównościach słychać takie tykanie, stukanie z prawych przednich drzwi jak otworze drzwi to jest spokuj ale nie będe przecierz jeździł z otwartymi . Wydaje mi się że to orgranicznik w drzwiach ale może ktoś z was miał już coś takiego??

Ja ma coś podobnego w swoim.
Szukałem.... i przeszedłem z tym do prządku dziennego
Troch jednak drażni więc jestem ciekaw innych wypowiedzi
Pozdrawiam

witam!!!
nic nowego mi też stuka,puka!!!!hehhe!!!
ale ja mam od strony kierowcy!!!
fakt ze denerwuje to pukanie,stukanie!!!

jesli to jest bardziej jak bardzo glosnie "trzaski" czy tez "strzelanie" a nie stukanie - wez wd40 i popryskaj na tulejki zawiasow - jesli sprawa wynika z suchych zawiasow - z pewnoscia pomoze...
jesli natomiast tulejki sa wyrobione i faktycznie jest to stukanie z powodu luzow - to wtedy tylko wymiana.
byl post jedneg z kolegow opisujacy dokladnie jak to zrobic - poszukaj.

a może leży cos w korytku?? ..
u nas w Poznaniu jest takie powiedzenie: "we łbie Ci stuka"

Jeśli drzwi mają luzy na zawiasach to wymień tulejki, jeśli nie mają to może być mały luz przy zamkniętych drzwiach na ograniczniku albo na bolcu co go trzyma w całości, wtedy pozostaje ci go mocno nasmarować i powinno przestać.

P.S.
Albo bądź tak jak zając ZLEJ TO nawet jak ci progi odpadają

hehe panowie znalazłem to ogranicznik skrętu w aso kosztuje 76zł wymiana pomaga jest zupełnie ciuchutko odrazu inna jazda heeh polecam wymiane mi pomogło

ale przed wymianą proponuje wykręcić ogranicznik i się przejechac żeby sprawdzić czy to napewno to , trzyma się na dwuch śrubkach ale niestety trzeba zdjąć tapicerke drzwi

mi stuka od roku i nie sa ta zawiasy ani ogranicznik ani kurde nic innego a stuka drzwi rozbieralem kilka razy i wszystko o czym piszecie jest nowe i dalej stuka...... radio glosniej i po sprawie,stawiam flaszke jak mi ktos znajdzie co to jest

Cytat:
2005-08-30 21:36:37, K_R_Y_S pisze:
mi stuka od roku i nie sa ta zawiasy ani ogranicznik ani kurde nic innego a stuka drzwi rozbieralem kilka razy i wszystko o czym piszecie jest nowe i dalej stuka...... radio glosniej i po sprawie,stawiam flaszke jak mi ktos znajdzie co to jest

U mnie stukała śrubka która wykręciła sie od mocowania podnośnika szyby, spokojnie sobie leżała wewnątrz drzwi, a że tam ciemno to dopiero jak druga się poluzowała i szyba zaczęła ciężko chodzić to znalazłem.

Cytat:

zobacz tutaj