Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() tolo84 (S) BMW Master (Moderator) BMW E36 Bydgoszcz | 2005-09-01 00:10:59
zobaczymy jak przyjdzie pora na remont skrzyni automatycznej... |
![]() Buczer (S) BMW Master (Moderator) BMW E-34 520i Gliwice | 2005-09-01 00:43:36
Dokładnie tolo84 - koszmar to dopiero będziesz miał jak ci się sypnie ten automat i jak mechanik ci powie ile cię to będzie kosztowało. I wtedy kupisz sobie za kilkaset złotych półśrodek - czyli skrzynkę używaną. I już nigdy nie zaznasz spokoju jeżdżąc tym BMW, bo z wizją poprzedniej zepsutej skrzyni będziesz się bał wyjechać, gdzieś dalej za miasto pod groźbą powtórki z rozrywki. ![]() Bo mi w manualu nawet jak się sypnie skrzynia to choćby na 5 ale do domu dojade, a ty już nie ![]() Ale wyszedł z tego Sciens-Fiction (chyba tak to się pisze ![]() |
![]() kornat BMW Member BMW e-39 530d Wrocław | 2005-09-01 10:12:52 To i ja dołączę do problemu ![]() ![]() ![]() |
touring Olsztyn | 2005-09-01 23:02:46 W 7-ce którą miałem przy ruszaniu ale takim gwałtownym coś głośno stukało z tyłu okazało się że to tylny prawy amortyzator. po wymiance był spokój. Podobny problem miałem w Omedze. |
![]() Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-09-02 21:11:01 Podłaczę sie do tematu. Jednak mój problem jest jest znacznie inny. Otórz jadąc dziś z częstochowy wyprzedzałem ciężarówke. Wyprzedzałem na dwujce od 40km/h, rozpędziłem sie do 100km/h wcisnołem sprzęgło i wrzuciłem 4 bieg. Wszedł ze strasznym zgrzytem, pedał sprzęgła przestał reagować na wciskanie(nie wysprzęglał). Po dodaniu gazu auto normalnie przyspieszało, sprzegło się nie slizgało. Po przejechaniu jakiś 4km wszystko wróciło do normy.
Miał ktoś z was taki przypadek??? Zastanawiam się czy to czasem nie wina wysprzęglnika. Pozdrawiam |
![]() Dexter528i BMW Member BMW 528i Rychtal | 2005-09-02 21:19:22
Jeśli chodzi o to gumowe sprzęgło łączące wał ze skrzynią to raczej bedzie trząsło takrze podczas jazdy. Jak jechałem powyżej 70km/h auto dostawało takich turbujencji że szok. Dodam tylko że moje sprzęgiałko było zmialone( śruby przukrecane do skrzyni prawie dotykały tych przykręconych do wału) Pozdrawiam |