Problem z zamkiem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
na wstepie napisze ze szukalem i nie znalazlem nic w archiwalnych watkach, cos bylo podobnego, ale ogolnie nie to..
mam taki problem, jak zamykam z pilota zamykaja mi sie wszystkie zamki oprocz bagaznika, jak zamykam z kluczyka, tak samo.. Jak zamykam z bagaznika zamykaja sie wszystkie, ale po 1 sek odskakuja..
e-34 525 TDS

I jeszcze jedno taka ciekawostka, podczas wypray na wakacje spalil mi 70 l na 1100 km, przy dosyc ostrej jezdzie i wcale mi sie to nie przysnilo.. Dodam rze mam zamontowany modul tuningbox'a No, ale koniec tych przechwalek..

Dzieki za pomoc.

Zacznij od sprawdzenia czujnika lampki w bagażniku.Zaklej go czymś lub jakoś zabezpiecz tak żeby lampka ci zgasła jakby był zamknięty.Jeżeli już to zrobisz z tym czujnikiem to zamknij bagażnik i spróbuj zamknąć samochód.Jeżeli się zamknie bez problemów znaczyć to będzie że ztarł się zadużo i trzeba go nadlać lub wymienić żeby był poprostu wyższy.Taki motyw z odskakiwaniem miałem w drzwiach kierowcy, informacją tutaj była paląca się lampka w środku przy zamkniętych drzwiach.Nadlałem troche plastiku na czujnik przy drzwiach żeby był wyższy i wszystko jest w porządku .Mam nadzieję że z bagażnikiem będzie podobnie.Także od tego zacznij .Pozdr.

Dzieki za pomoc, sprawdze!

pzdr
Adam

A ja mam tki problem: kilka razy zdarzyło mi się że odbiło mi centralny, a po kilku próbach popaliły się bezpiecznki. Poza tym kilka razy zdażyło mi się że wogóle nie mogłem przekręcić kluczyka. Czy jest to może powiązane z oświetleniem bagaznika? Bo cały czas swieci mi się zarówka w bagażniku. Próbowałem coś podkładać pod czujnik ale nic nie pomogło. Na otwartej klapie, jak wcisnę czujnik to lampka gaśnie, ale podłożyłem jakieś 5mm i zamknąłe klapę a lampka nadal swieciła.
Z góry dziękuję za pomoc.

No jeżeli ci pali bezpieczniki to może to być związane raczej z zurzyciem czujnika w samym środku i niewiadomo czy całego nie trzeba wymienić .Czy to bagażnik niewiem spróbuj jeszcze więcej coś nałożyć żeby go lepiej podparło.No i możesz także sprawdzić czujniki w reszcie drzwi,są one ulokowane nie na drzwiach tylko pod ty ryglem na słupkach trzeba zajżyć od spodu i zobaczysz.Źle przekręcający się kluczyk to jakieś mechaniczne zużycie lub zatarcie ,wpuść do środka wd lub najlepiej wpuść troche smaru i wepchaj go kluczykiem do środka.Więcej ci niepomoge.Ale myśle że taki czujnik robiący zwarcie pewnie będzie cały do wymiany .