Emblemat Fiat 128 coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć.
Może ma ktoś fotki jak powinien wyglądać emblemat na masce do tego Fiata. Mój jest już powycierany i nic nie widać a chciałbym go odnowić w/g orginału.

Widziałem już kilka wersji ale żadna jakoś nie pasuje do mojego. W tych co widziałem tło wokół napisu jest czerwone a na moim, wychodzi na to, że czerwonego nie było, tylko sam napis na szarym tle (aluminium). Mó ojciec ma tego Fiata prawie od nowości i nie przypomina sobie żeby to czerwone tło tam było.

znaczek na 128 coupe to typowy dwuczesciowy emblemat fiata z tego okresu... jedna czesc odlewana stanowila "wieniec laurowy" a druga czesc czyli emaliowana blaszka byla montowana na 3 blaszkach zaczepach do wienca, blaszka byla czerwona{nie srebrna} z bialym napisem fiat i srebrnymi ramkami wokol napisu fiat i dwoma poziomymi "kreskami" odcinajacymi dodatkowo napis fiat od tla

Zostały jeszcze szczątki napisu i widać że był on szary

bialy napis fiat czerwone tlo i srebrne ramki, i nie inaczej

Dzięki bardzo zrobie jak na zdjęciu.

Ale na moim jednak napis był szary chyba że to farba podkładowa a biała się wytarła, chociaż też mało prawdopodobne bo podkład byłby na całym a tu jest tylko napis jeszcze trochę widoczny

logiczne jest ze to co było białe zszarzało... nie wiem skad tu problem biały napis fiat srebrna obwódka i czerwone tło