Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() maskekk F&F Wolny Słuchacz :) 1,5 wwa | 2005-08-30 23:54:08 W Y S Z U K I W A R K A !! !! !! !! ALBO TEMAT PODKLEJONY NA GORZE.
Optymalnie to zalezy do jakeigo walka, ja bym ciachal jak do serii 3mm. zakldajac ze nie byla planowana. Panewwki szybciej padaja bo sprezanie jest wieksza zawory to nie wiem czemu bymial ![]() |
![]() HNT F&F Sympatyk był 126R-5 2x BMWe30 ... Mikołów | 2005-08-31 00:12:52 Ja miałem splanowaną głowicę na seryjnym wałku rozrządu 1,5mm (bezpiecznie)
bez dodatkowego skracania popychaczy prowadnic itp, Jak zmieniłem wałek na "4" Ireko motorsport- producent zalecał splanować głowice o 3mm, bo wałek miał wyoblone i zmniejszone krzywki o ok. 2mm. ![]() podobno zaleca sie skrócić po takiej planacji (3mm i <) osłonki popychaczy i same popychacze, jednak ja tego nie robiłem, i nie miałem żadnych problemów... panewkom sie raczej nic nie stanie ![]() po dużym splanowaniu jest wieksza komprecha, moze wystepowac stukowe spalanie, teoretycznie w głowicach przed 89r są nieutwardzane gniazda zaworów, istnieje ryzyko ich nadpalenia... ja jezdze na starej głowicy i wszystko jest ok ![]() a zuzycie paliwa zalezy bardziej od nastawów reszty (gaznik, dolot) ale teoretycznie moze sie zwiekszyc ![]() pzdr. |
![]() kisiel_kubol 126p Poznań | 2005-08-31 00:30:12 wyszukiwarka srarka... nie latwiej odpowiedziec
planuj 1-1.5 mm do silnika serii jesli jest w dobrym stanie, nie powinno go to szybciej skatowac, pomysl o dotarciu zaworkow |
Art126 F&F Sympatyk Fiat 126p już jeździ Wołomin | 2005-08-31 09:32:27 pomyśl o zrobieniu kanałów bo seryjnie są dramatyczne.Spalanie przy zrobienu kanałów, założeniu nie za mocnego wałka i splanowaniu o jakieś 2-3 mm powinno spaść |