Remont głowicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich i proszę o poradę.
Ok miesiąca temu przeskoczył mi pasek rozrządu ( niestety motor 1,5) 8 zaworów pocałowalo się z tłokami.
Uszkodzone zostały zawory i prowadnice.
Po remoncie silniczek chodzi ok tylko oleju siorbie ok 1 litra na 1000 km.
Macie jakieś sugestie co mogli spartolić ?

Wycieków nie ma.

Sparwdz rano czy jak odpalasz silnik to idzie chmura dymu bo moze cos dali dpy z uszczeniaczami.

Pozdr
Jadziwn

A płynu chłodzącego nie ubywa ci ??

Płynu nie ubywa a dyma puszcza przy wysokich obrotach na postoju. napewno spir.... cos przy uszczelniaczach.
Ale nie uśmiecha mi się jeszcze raz zdejmowac głwicy.
A pewnie innej mozliwości nie ma aby to sprawdzić.

Sparwdz jeszcze czy nie masz zatkanej ktorejs z odm !
Ja tak mialem w nubirze przy 5000 obrotow nagle spadala moc i za autem bialo.. Na szczescie to byla tylko zagireta odma

Pozdr
jadzwin

Witam.
Mam podobne objawy jak ty po remoncie głowicy w silniku 1,5, tzn mi wymieniali uszczelniacze oraz przecierali zawory, po tych zabiegach pali 1l oleju na ok 1 tys. km, mój mechanik powiedział że po uszczelnieniu "góry" puszczają pierścienie olejowe, choć ciśnienie na cylindrach jest ok. No i na razie jeżdrzę. Podobno aby przyczynę zdiagnozoważ na 100% trzeba by ściągnąć głowicę.
pozdrawiam
Adam

Najprawdopodobniej gumka na popychaczu któregoś zaworku niech poprostu ci to sprawdzi skoro spartolił

mam tylko takie pytanko bo wyrzuca mi olej z okolic kolektora wydechowego (motor 1,5) obok skrzyni biegów i niejestem pewien czy to uszczelka pod glowica bo płyny sie nie mieszaja jest to dosyc uciazliwe bo nie moge przekroczyc 3000 obr/min bo wtedy olej cieknie na kolektor i zaczyna sie dymic i śmierdziec....z pod maski...

i ile moze kosztowac wymiana tej uszczelki ,oleju , borygo, i calego rozrzadu... a i czy trzeba tez odrazu wymienic pompe wody...???i jaka by byla jej cena bo musze sie przygotowac z funduszami...
sorka za wciecie pozdro

[ wiadomość edytowana przez: wolczan dnia 2005-09-29 16:48:27 ]