"Banan" pod przednim pasem w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy kos ma moze takie cos na zbyciu? bo to wlasciwie jest jedyna powazna rzecz ktorej mi brakuje i juz powoli zaczynam sie za tym rozgladac. Chodzi mi o taka listwe ktora bywala w klasykach na samym dole przedniego pasa, pod zderzakiem. Chromowana. Widzialem to tylko na fotach i na allegro u jednego fajnego klasyka, co to ludzie go wysmiewali ze to jakis tuning smieszny. Ma ktos cos takiego moze??

hm, nie zabardzo wiem o co chodzi? czy masz jakis odnosnik do fotki z czyms takim? bo z tego co wiem, to banan czy bumerang to co innego...

fabryczne byly do malowania.

Bumerang byl pod atrapa A pod pasem kilka razy bylo cos w stylu banana. Za chwilke poszukam fotek.
Tutaj wlasnie widać

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-08-31 16:10:15 ]

Ta edycja jest jakas dziwna i nie chce mi sie z nia walczyc.
TUTAJ jest to, o co mi chodzi dokładnie. Dla mniej wprawnego oka/leni powtarzam, że chodzi o to COŚ pod przednim pasem.
I jak to fabrycznie moglo byc do malowaina, skoro na zdjeciu z prospektu (bo pochodzi ono z prospektu) jest to chromowane (tudzież polerowane alu). Tak samo na innych fotach, ktore mozna znalezc na "uchronić od zapomnienia", ktore pochodza glownie z prospektow reklamowych. U mnie tego nie ma i wogole nie widzialem tej czesci na czy, ale w przednim pasie na dole jest jakby rant z dziurami do przykrecenia tego "czegoś", wiec wydaje mi sie, ze powinno to tam byc...

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-08-31 16:15:00 ]

Po przeanalizowaniu innych fotek stwierdzam, ze to bywalo tez plastikowe, ale w pozniejszych latach (chyba), wiec sam juz nie wiem. czy ktos wie cos wiecej??

ano takto bylo to do malowania bo mam ze 6 sztuk takich badziewi oryginalnych wiec wiem co mowie. a na fotkach to rozne rzeczy pokazuja .......
platikowe macales ze wiesz??

czarne. lepiej? To w takim razie czemu na pierwszych prospektach to jest blyszczace, a na pozniejszych zdjeciach czarne (czy tez ciemne)?? Jestes w stanie wytlumaczyc mi ten ewenement?

Cytat:
2005-08-31 16:53:11, Julo_ pisze:
czarne. lepiej? To w takim razie czemu na pierwszych prospektach to jest blyszczace, a na pozniejszych zdjeciach czarne (czy tez ciemne)?? Jestes w stanie wytlumaczyc mi ten ewenement?

na tym zdjeciu co pokazales ewidentnie to jest czarne.
chrom czy nierdzewka by sie swiecila. a to jest tylko takie hmm szaro jasne....

W sumie racja. Ale z drugiej strony wiesz jak sie zachowuja takie blyszczace czesci. Jak sie w nich odbje cos ciemnego, to potrafia wygladac an ciemne. Zasugerowalem sie tym, ze na allegro byl kiedys fiaciak, ktory mial tego banana pochromowanego

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Cytat:
2005-08-31 17:05:41, Julo_ pisze:
W sumie racja. Ale z drugiej strony wiesz jak sie zachowuja takie blyszczace czesci. Jak sie w nich odbje cos ciemnego, to potrafia wygladac an ciemne. Zasugerowalem sie tym, ze na allegro byl kiedys fiaciak, ktory mial tego banana pochromowanego

co za sztuka zaniesc go do chromowania??
na tym zdjeciu co grzech pokazal ewidentnie widac co tam jest wystarcz zapisac na dysku i powiekszyc.....

Racja. WIec ta czesc jest metalowa, tak?

mam ten prospekt w domu, wygląda to na czarne metalowe

To jest na pewno metalowe bo kiedyś sam sprawdzałem jak to jest przymocowane i widziałem jak się ruda do tego przyczepiła.
link do klasyka z bumerangiem

Cytat:
2005-08-31 19:12:34, fiat_maniac pisze:
(...) link do klasyka z bumerangiem

Bo ja wiem czy to dobrze wygląda - wszystkie chromy z przodu podkreślają pozime, równoległe podziały a tu nagle ...banan

Cytat:
2005-08-31 14:36:43, Julo_ pisze:
Czy kos ma moze takie cos na zbyciu? bo to wlasciwie jest jedyna powazna rzecz ktorej mi brakuje i juz powoli zaczynam sie za tym rozgladac. Chodzi mi o taka listwe ktora bywala w klasykach na samym dole przedniego pasa, pod zderzakiem.

Jest to "zaslepka" mozna tak powiedziec i listwa ozdobna zarazem.
Maskuje mocowanie drazkow reakcynych do nadwozia.
Jest metalowa, odpowiednio wytloczona i posiada 4 nagwintowane króćce ktore służą do przykręcenia jej do przedniego pasa.
Malowana na czarno. Zdobyc bedzie chyba gorzej niz bumerang.
Powodzenia!