| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-09-01 09:58:06 masz racje w 100% w tym wszystkim co napisales, ale moze byc taka tez mozliwosc ze to byl samochod tatusia, ktory grzecznie jezdzi ![]() |
scoodie RegionAdmin Viki B CDX Lublin | 2005-09-01 11:15:37 Nie przypuszczam żeby grzeczny tatuś kupował sobie blachy imienne za 1000pln.
pzdr ![]() |
Cezary_p Opel Astra F Caravan Warszawa | 2005-09-01 11:28:40 Niestety sam miałem doczynienia z takimi kolesiami z nalepkami lub wywieszkami na lusterka. Przeważnie Ci kolesie (a nawet kobiety) nie wzięli sobie do serca zapisu na naklejonym znaczku.
Pewnie dostali ubezpieczając samochód w PZU ![]() |
miklo Forumowicz V6 w autobusie Warszawa | 2005-09-01 12:27:48 Znaczki STOP należy zmienić na SKOP. I po kłopocie. Społeczeństwo samo wtedy problem rozwiąże ![]() |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-09-01 14:38:56 No cóż... prawda jest taka, że człowiek myślący zdaje sobie sprawę, ze też zdarza mu się popełniać błędy i nie montuje sobie takiej naklejki na samochodzie, by w takiej sytuacji nie robić obciachu... Szkoda tylko, że cała akcja uderza właśnie w tych, którym zdarzają się jakieś uchybienia w ruchu drogowym: Bezmózgie cwaniaczki, jak wymieniony wcześniej niebardzo się przejmują tym, że są "drogowymi wariatami", a nawet jak widać na załączonym obrazku są z tego dumni... |
Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2005-09-01 17:21:19 A co się dziwić. Takie naklejki biorą ludzie modzi.
Też myślałem aby sobie w przyszłości coś takiego nakleić na samochód, lecz byłoby to sprzeczne z moją agresywną jazdą (czasem). Z resztą, powinni je rozdawać niepewnym kierowcom, na których trzeba szczególnie zwracać uwagę przy jeździe codziennej. |
Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-09-01 17:29:22
tzw zielone listy? wg mnie kiepski pomysl...naklei sobie taki listek i mysli ze wszystko moze zrobic na drodze bo jest poczatkujacy i niepewny... |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-09-01 18:44:24
No to ja już strasznie stary jestem... W sumie fakt, od niedzieli będzie 21. |
JanuszGnitecki Forumowicz OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-09-01 20:17:11 Głupota nie zależy od wieku niestety, jest kupa młodych ludzi, ktorzy są rozsądni i szanują siebie i innych, ponieważ jak sądzę jest ich większość, to ich nie widać, zauważa się tylko kretynow. Tak samo można powiedzieć o starszych kierowcach, ktorzy bywają zawalidrogami, też ich widać, natomiast reszty nie zauważamy.
Najważniejsze nie dać sie sprowokować, reagowanie agresją na głupotę, to dowód słabości conajmniej, jeśli nie większej głupoty. A z naklejaniem znaczków jest podobnie jak z włączaniem świateł w dzień latem, to tylko kwiatek na kożuchu, a przecież liczy się całość, a nie ozdóbki. |
sapa CORSA B Szczecin | 2005-09-01 22:10:10 Ostatnio spokojnie dojeżdzam do świateł na krzyżówce , zapala się czerwone, a z lewej wyprzedza mnie czarne Mitsubisi z naklejką na klapie STOP WARIATOM DROGOWYM. Mały szok . Jeżeli jeszcze nie skumałeś po co to komu, to już Ci wyjaśniam: to są oznakowani "WARIACI" abyś wiedział czego po takim możesz się spodziewać. Proponował bym, żeby naklejki były większe i naklejane dodatkowo na przedniej szybie. |
dag Forumowicz Vectra B Sulechów | 2005-09-02 22:53:44 Tak to jest gdy naklejki są rozdawane jak leci i istotne jest tylko to aby akcja miała rozgłos i nikogo to nie interesuje kto te naklejki dostaje. Dzisiaj gdy wracałem do domu z żoną i synem dojeżdżając do krzyżówki z podporządkowanej wyskoczył mi maluch miał stop, ale musiał być przedemną, no i mało co by nie wpakował się pod busa. Fuksa miał bo facet z busa zjechał na chodnik aby uniknąć kolizji. A w poniedziałek pewnie gościu z maluch pobiegnie po naklejkę ,,stop wariatom drogowym".
Po waszych wypowiedziach w życiu sobie tej naklejki nie nakleję. |
Quattro Forumowicz Nissan Sunny / Mazda 6 Tam gdzie pierniki | 2005-09-03 18:09:30 ja moglem taka wziasc... nawet mnie namawiali... ale odmowilem ![]() |
fm_crew Forumowicz Toledo 5P/Vectra GTS ... Warszawa | 2005-09-04 12:56:57 Hehe ja tez miałem w tym brać udział jakos superwizzer(chyba tak sie pisze) samochod na weekend + ja = 400 zł
i sie nic nie robi stoi pod hipermarketem i rozdaje super naklejki ,,stop wariatom" ktore i tak nic nie dają hehe |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-09-21 03:20:46 Wracając do tematu oto przykład efektu, jaki przynosi akcja PZU:
Jestem wariatem drogowym Czemu nie wpadli na to, że okreslenie wariat jest za mało obraźliwe? Czyzby PZU pożałowało na opinię psychologa (A może socjologa? Czort wie!)? Ja bym zaproponował hasło "Stop DEBILOM drogowym" i juz nikt by sobie takie koszulki nie kupił. |
artec Opel Rekord Sosnowiec | 2005-09-21 08:04:27 witam
ja uwazam ze akcja jest potrzebna tylko moze lekko za delikatana zobaczie jak robi sie to w wielkiej brytani http://born66.net/item/362 sam staram sie jezdzic ostroznie a te reklamy dopiero daly mi do myslenia, wszystkich wariatow nie wyeliminujesz bo to kwestia inteligencji a wiadomo jak ktos wogole nie mysli to nawet takie akcje nie pomoga. Pozdrawiam |
Paladinus Opel CorsA Łódź - Ruda Pabianicka | 2005-09-24 20:29:50 Przy okazji: Dzis odwiedziłem Castoramę i co widzę? Cholera... ależ u nas inwalidów... nic dziwnego, że taka bieda w kraju skoro jakieś 10% kierowców to inwalidzi. Ani jedno miejsce dla inwalidy na parkingu nie było wolne... A może tak akcja "Stop inwalidom umysłowym!" ?
A gdzieżtam... PZU na tym nic nie zyska... |
Arturro7 Omega A Nowe | 2005-09-26 13:24:43 Takich przykładów , to można wyliczać do bólu. Według mnie problemem jest przede wszystkim fakt, że takich drogowych imbecyli nie sposób wyłapać i ukarać (w większości przypadków oczywiście , bo znam przypadki prywatnych pościgów i natychmiastowych wyroków he he ). Osobiście nigdy nie nakleję takiej naklejki, bo znam swój sposób jazdy. Przekraczam prędkość, a to już jest niezgodne z zasadami, które stawia posiadanie naklejki, więc inny użytkownik(ten , który jeździ max 100 km/h) , będzie mnie uważał za wariata. I będzie miał w jakimś sensie rację. Najgorsza jest chyba nieumiejętność opanowywania emocji w czasie jazdy no i oczywiście chęć zabłyśnięcia przed innymi. Chociaż nie uważam , że jest coś złego np. w paleniu gum, pod warunkiem , że jest na to miejsce, nawet na drogach z których codziennie korzystamy. Chce ktoś być widziay i słyszany ? Proszę bardzo, ale nie tam, gdzie można innych narazić na niebezpieczeństwo.
Pozdrawiam. |
nad100 Pełnoprawny Klubowicz kadett c coupe Szczecinek | 2005-09-26 22:03:43 |