Słowem wstępu zacznę, że od paru lat mam straszny sentyment do 2107 (pomimo tego, ze tylko raz jeździłem lada ) i chyba niedługo sobie takie potwora kupie
Mam pytanie co do blach ( zaznaczam, ze przejrzałem praktycznie całe archiwum
przez jaki czas jest spokój po zrobieniu blachy tj: wymiana skorodowanych elementów np fragment podłogi, progi i ich zakonserowowaniu? Zakładamy, ze ladna jeździ cały rok i stoi pod chmurką. Jedyna rzecz, która naprawdę mnie niepokoi to własnie te blachy, chciałbym uniknąć sytuacji gdzie okazuje się, że trzeba jeździć non stop do blacharza poniewaz ciągle się coś sypie. Reszte bolączek wyczytałem na forum i jestem na nie przygotowany
Przy oglądaniu samochodu, na które miejsca trzeba zwrócić szczególną uwage w nadwoziu ( kanał do dyspozycji)? Czy błotniki tylne są wymienne jako cały element przykręcany na śruby czy trzeba ciąć spawać?
Z góry dziękuje za pomoc, niestety w archiwum się nie doczytałem lub też nie zauważyłem odpowiedzi na interesujące mnie kwestie

Wszystko co byłbym w stanie chciałbym robić sam, ale na pewno kiedys będzie taki moment, że się nie obejdzie bez blacharza. Szkoda, ze przy wymianie trzeba ciąć i spawać

, a przed wizytą u blacharza) - po wielu dniach. Był to taki leciutki nalocik, kilka punkcików rdzawych. W Niwce na drugi dzień już słyszałem rdzawą gryzącą w najlepsze mój ulubiony samochodzik...