Kolorek na luterka i zderzak...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć! Wiecie ile może kosztować malowanie lusterek i zderszaka pod kolor nadwozia? Mam czarne i troche to mi sie nie bardzo podoba: Chciałem dac do malowania ale wcześniej chciałem sie zorientować w enach takich usług.

900 zł

250zl, bez faktury
Kalisz

[ wiadomość edytowana przez: _Gepard_ dnia 2005-09-01 21:29:39 ]

Hmm 900 to troche dużo. Ja myślałem ze zamknie sie to w max 150-200PLN.

Pierwsze to trzeba chyba powiedzieć gdzie ? Bo ceny w zależności od regionu Polski się różnią ale najczęściej to chyba liczą ok 250 PLN za element czyli napewno zderzak przód (cały) w granicach 250-300 co do lusterek trudno powiedzieć jak podejdą ale pewnie w granicach 200 czyli suma 450-500.

w Poznaniu widziałem reklamy 200 za element,powinieneś się w 500 zamknąć

ps.
chodzi o warsztaty,
kumpel miał sikany (w lakierni) dach,tylną klapę i wyprawki za śmieszne pieniądze,
pracownik mial klucze i w nocy mu to zrobił

A to ci pracownik Tak swoją drogą to fajnie wygląda autko z pomalowanymi zderzakami. Kiedyś miałem asterkę i zapragnąłem mieć zderzaczki i lusterka pod kolor. I zrobili, była piękna, do momenu kiedy nie zawadzilem tu i tam.
Przez 7 lat zrobiłem dwa znaczki na zderzakach i jeden na lusterku ( odpadło na myjni automatycznej) i juz przestała pięknie wygladać. Przed sprzedazą musiałem znowu malować i wydawać kasę

Zdaje mi się że w samochodach występują 2 rodzaje zderzaków ( czarne i chropowate , oraz oryginalne gładkie lakierowane fabrycznie ) dlatego myślę że lakierowanie czarnego chropowatego nie przyniesie dobrego efektu.

pozdrawiam
Edmund Dantes

Cytat:
2005-09-03 06:50:48, Edmund_Dantes pisze:
Zdaje mi się że w samochodach występują 2 rodzaje zderzaków ( czarne i chropowate , oraz oryginalne gładkie lakierowane fabrycznie ) dlatego myślę że lakierowanie czarnego chropowatego nie przyniesie dobrego efektu. pozdrawiam Edmund Dantes

Są dwa rodzaje plastiku. Pod lakier i te "nie do lakieru". Położenie podkładu na ten "nie do lakieru" powinno załatwić sprawę. W innym wypadku (czyt. bez podkładu) lakier będzie po jakimś czasie koszmarnie odchodził.

No ja mam taki zwykły zderak Tylny czarny a przedni w kolorze no i lusterka sa takie jakieś dziwne.