Warsztat montujący gaz w Warszawie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pilnie szukam dobrego warsztatu ,który zgazuje moje espero 1,5.
Liczy się przedewszystkim jakość i termin.
ps
Narazie jedyną interesującą propozycję jaką znalazłem to lovat na jagielońskiej za 1850zł (montaż 15-16 wrzesień). Czy jest to atrakcyjna oferta?

no zeby ocenic atrakcyjnosc musialbys laskawie podac parametry instalacji ktora ci zamontuja

Z czego co wiem ,po ustaleniach telefonicznych, to kompletną instalację lovato z komputerkiem (nie wiem czy lovato, czy bingo lub coś innego). Głównym wyznacznikiem ma być jakość, więc chodzi mi
ocenę warsztatu.

jesli to jest warsztat na jagiellonskiej jadac od ronda starzynskiego zaraz za wiaduktem kolejowym po lewej stronie..to nie polecam kiedys bylem u nich na regulacji a te wiesniaki nie mogly mi wyregulowac instalacji wiec wywalili silnik krokowy..moj gazownik z lomianek jak to zobaczyl zlapal sie za glowe wstawil silniczek pojezdzil ze mna z laptopem i od tamtego czasu zero problemow..no ale tego gazownika juz w lomiankach nie ma

Chyba nie ten mi chodzi o centrum serwisowe daewoo (teraz autoparts). Oni chyba powinni znać się na samochodach daewoo???

tak..to napewno mowimy o roznych warsztatach..nie potrafie nic powiedziec na temat tego jak tam zakladaja..ale moim zdaniem i tak nie masz wyboru..tzn grasz na loterii..wlasciwie nawet polecanie ci warsztatu nie ma sensu bo z warsztatami jest tak ze raz zaloza dobrze a drugi raz cos spieprza..

moge dac tylko kilka rad:

poswiec ten dzien i nie zostawiaj im samochodu..po prostu badz przy nich jesli mozesz i patrz na rece..wtedy jest mniejsze prawdopodobienstwo ze odwala fuszerke..

po zainstalowaniu powinni ci to wyregulowac na kompie i samochod powinien minimalnie gorzej jezdzic a spalanie winno wzrosnac o jakies 20%..nie proboj w zaden sposob zbijac tego spalania..samochod musi wiecej spalic zeby prawidlowo funkcjonowal

sprawdz dokladnie jakie sa warunki serwisu gwarancji i przegladu zerowego..na przegladzie zerowym powinni ci usunac wszelkie niedogodnosci przez ciebie zauwazone..i bez glupiego gadania ze "ten typ tak ma" albo ze "na gazie to normalne"

samochod nie moze:

1. gasnac przy wiekszej predkosci po wysprzegleniu (nie pozwol na zadne kombinacje z dolotem..zadne wyginanie czy usuwanie rurek zadne zaslepianie czesci dolotu..nic z tych rzeczy..dobrze wyregulowany powinien pracowac z fabrycznym dolotem i to da sie osiagnac jesli sa fachowcy)
2. gasnac przy wchodzeniu w zakret (zle ustawiony reduktor i czeste teksty ze to sie zdarza na gazie)
3. lampka check engine..niby czesto sie zdarza w instalkach ze ona sie pali..ale dobrze zalozona i wyregulowana instalacja powinna to eliminowac
4. warto prewencyjnie wymienic swiece i kable..chyba ze bardzo niedawno (mniej niz 5-10tys km temu wymieniales) natomiast nie wymieniac lambdy chyba ze pokaza ci na komputerze diagnostycznym ze ewidentnie jest zuzyta
5.samochod nie moze szarpac przy przelaczaniu na gaz..niektore kompy maja taka opcje ze samochod przelacza sie na gaz w momencie kiedy obroty spadaja..wtedy ryzyko takich szarpan jest minimalizowane..ale u mnie przelacza sie normalnie przy 2tys i nic nie szarpie

no i zycze powodzenia..niestety z moich doswiadczen z gazownikami wynika ze wiele zalezy od..SZCZESCIA obys je mial

Dzięki za rady , w poniedziałek pewnie się przejadę tam i zobaczę co i jak, na szczęście wszystkie elementy wymienione przez ciebie wymieniłem wczoraj łącznie z lambdą (koszt części ok 300zł). Ja też mam nadzieję ,że będe miał szczęście ,ale jakoś wątpię.

W Radzyminie,zaraz za cmentarzem po prawej stronie jest stacja zakładająca tylko Lovato.Można wziąć na raty.Robią profesjonalnie,tylko terminy są zaj....., bo mają tylu klientów

cześć,

A jest jakis telefon do tego warszatu w radzyminie.
PZDR
Bojkot

Jakiś jest,ale zgubiłem wizytówkę