MotoNews.pl

Jak ztuningowac hamulce w 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chodzi mi głównie o przód..
tak tak wiem od argenty...
ale mnie to nie bawi chciałbym coś wiecej..
najchętniej widziałbym wentylowane z przódu..
od czego pasują tarcze na piastę? -> zacisk się jakiś dopasuje

np mam od rekorda 2,2 dwutłoczkowe od wentylowanych.. to sie mu zrobi mocowanie odpowiednie do zwrotnicy...

jakie znacie patenty sposoby itp na to?

wasz doświadczenia..

sposobów jest kilka,ale moim zdaniem wystarczą pożądne klocki i tarcze(ferodo,brembo). są też nawiercane tarcze zimmerman.
przód od łady (dwutłoczkowy) pasuje bez przesadnych kombinacji...
jak widac jest troche alternatyw...

u mnie jest łada z przodu z tyłu brembo ferodo i hamuje sie bardzo dobrze,ręczny łapie nawet na asfalcie

porsche 924 turbo, o ile mnie pamiec nie myli takie byly w rajdowym polonezie 2000

132 Volumex - i masz wentylki

Jak hardcore to hardcore - porshe 911 modele z okolic lat 70-80... takie jakie były mocowane w kilku rajdowych poldkach...

ew. Lancia też coś podpasuje ale też felgi min 15", (na FSOAK chyba Walezy miał w swojej rajdówce...)

Dużo o różnych możliwościach hampli w fiacie...

nie bnawia Cie hamulce od argenty..hmm...a co chcesz uzyskac? Zaciski od nowszych argent maja wieksze tloczki ?(52 zamniast 48mm) co w polaczeniu ze standardowa pompa zmieni Ci pzrelozenie, pozatym wieksza tarcza= wiekszy moment. Pozatym zaciski z argenty sa w calosci zeliwne, co eliminuje korozje elektrochemiczna na styku alumniowego zacisku ze stalowymi klinami i zeliwnym jarzmem. Masz hamulce z argenty i sa one dla Ciebie neiwystarczajace czy tak sobie kombinujesz?

tak sobie kombinuje.
co by tu załozyc czego inni nie mają?

wolałbym wentyle.. jak i tak juz sie bawie w zmiany to koszt o 200zł większy , a efekt choćby dla samej psychiki boski

i jak to brzmi..

w kancie mam wentylownae tarcze z przodu

jak sie bawic to sie bawic, drzwi wyje..ać nowe wstawic

Tarcze pasują od Uno Turbo, a zaciski to koszt przynajmniej 800 zł=200 EU.

A że tak zapytam do jakich zacisków pasują te tarcze z uno turbo, bo one chyba maja 240 mm średnicy czy jakoś tak.

Do zacisków ATE, których zrobię fotki i wrzucę. Dodam tylko tyle, że mieszczą się w zwykłe koła 13 calowe.

[ wiadomość edytowana przez: gregor125 dnia 2005-09-05 07:39:46 ]