MotoNews.pl

Montaz radia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam. to jets moj pierwszy temat.mam problem mam radio philips 410 stary kaseciak ale dziala. kupilme kieszen kostke iso do podlaczenia i jesztproblem nie wiem jak zamontowac ta kostke w kieszni zeby sie tzrymala a nie wychdozila z radiem.czy musze jaks przejsciuwke jeszcz ekupic ? moze ktos wie jak to zrobic????.moje gg 5260027 . jak cos moge zrobic zdjecia i pokazac o co mi chodzi.

Polska to trudna języka.

Cytat:
2005-09-04 09:05:11, maniekkm pisze:
witam. to jets moj pierwszy temat.mam problem mam radio philips 410 stary kaseciak ale dziala. kupilme kieszen kostke iso do podlaczenia i jesztproblem nie wiem jak zamontowac ta kostke w kieszni zeby sie tzrymala a nie wychdozila z radiem.czy musze jaks przejsciuwke jeszcz ekupic ? moze ktos wie jak to zrobic????.moje gg 5260027 . jak cos moge zrobic zdjecia i pokazac o co mi chodzi.

zrób zdjecia....

pewnie chodzi ci o to że w radyjku masz kostkę ISO a kabel w esperaku jest inny.... wystarszy wiec kupić przejściówke z radia DU w espero na ISO

koszt to ok 18 zł

pozdro

Kolber7. Jak Ty się jorgłeś o co chodzi kol.maniekkm?

ja mam ucieta ta kostke du i przerobiona na ISO od razu - koszt 0zl

a przejsciowke DU-ISO w hurtownii widzialem za 60zl...

Cytat:
2005-09-04 13:55:05, Cwikus pisze:
ja mam ucieta ta kostke du i przerobiona na ISO od razu - koszt 0zl

Ja też... ale do tego niezbędne jest posiadanie schematu, lutownicy, izolacji i z godziny wolnego czasu.

piotr_ek, moj znajomy ktory sie zajmuje car audio przy zakupie radyjka robil mi to gratis.

czas nie wiecej niz 5 minut, ma te kable na pamiec... bez lutownicy sie obylo.

Cytat:
2005-09-04 13:55:05, Cwikus pisze:
ja mam ucieta ta kostke du i przerobiona na ISO od razu - koszt 0zl a przejsciowke DU-ISO w hurtownii widzialem za 60zl...

też mam tak zrobione, gość od którego kupowałem wcześniejsze radio zamontował mi je w ten sposób gratis

a kostka w sklepie Car Audio gdzie ostatnio kupowałem radio kosztowała 18 zł

[ wiadomość edytowana przez: Kolber7 dnia 2005-09-04 14:04:09 ]

Cytat:
2005-09-04 13:52:51, piotr_ek pisze:
Kolber7. Jak Ty się jorgłeś o co chodzi kol.maniekkm?

jo umia czytoć

Panowie !!

Po co jakieś przeróbki??

Skoro ktoś wymyślił uniwersalne złącze ISO, więc muszi pasować do każdego radia. Przynajmniej tak jest u mnie. Oryginalne kabelki od zasilania sprzętu i wyjścia na głośniki są wpięte we "wtyczke" ISO a z radyjka wychodzi "gniazdo" ISO i wszytko pasuje jak należy. A sprawdzałem już kilka radyjek Kenwood i Sony. Żadnych przeróbek, tylko wpiąć wtyczki i działa

Cytat:
2005-09-04 09:05:11, maniekkm pisze:

A kolega zapewne nie wie, że jak kupił radio z szyfladą to właśnie z tej szuflady wychodzą kabelki, na które trzeba założyć ową kostke, gdyż złącze miedzy radiem a szyfladą jest zupełnie inne.

Cytat:
2005-09-04 13:59:35, Cwikus pisze:
bez lutownicy sie obylo.

Też miałem bez lutownicy, na jakieś badziewne szybkozłączki. Dziadostwo i tyle. Nie ma to jak porządny lut.

Cytat:
2005-09-04 14:19:31, krzychu_ch pisze:
Panowie !! Po co jakieś przeróbki??

Dełu nie zna standardu ISO. Ma swój własny.

Cytat:
2005-09-04 14:31:01, piotr_ek pisze:
Dełu nie zna standardu ISO. Ma swój własny.

Więc u mnie już musiało być przerobione.
A wygląda jak oryginalne

Nie zmienia to faktu rzeczy, że radia z szufladami (przynajmniej ye starsze) wymagają dorobienia owej wtyczki na kablach szuflady a nie przeróbki kostki w samym radiu.

Nauczcie sie czytac
Chlopak ma radio ktore nie bylo przystosowane do kieszeni.
Kupil uniwersalna kieszen i chce zamontowac w niej kostke na stale tak zeby radio zrobic "na lape".

Najlepszy sposob to wyciac w tylniej czesci kieszeni otwor tak zeby kostka po wlozeniu w niego pasowala do gniazda w radiu.
Wsadzic radio wpiac kostke i przykleic kostke jakims dobrym klejem do kieszeni. Np DISTAL, POXIPOL etc.
Pamietaj tylko zeby robiac dziure nie usunac nadmiernej ilosci blachy tylko ladnie ja wywinac zeby kostka miala do czego sie przykleic.

Oj panowie panowie troche wyrozumialosci nie kazdy jest poliglota

Cytat:
2005-09-04 14:47:00, KeyJey pisze:
Nauczcie sie czytac ... Oj panowie panowie troche wyrozumialosci nie kazdy jest poliglota

ale mi głupio......

Cytat:
2005-09-04 14:47:00, KeyJey pisze:
Oj panowie panowie troche wyrozumialosci nie kazdy jest poliglota

Ciekawe, czy kolega pytający zrozumie Twoją wypowiedź?
Ciekawe, czy pisząc CV też takie byki wali?

Cytat:
2005-09-04 14:30:10, piotr_ek pisze:
Też miałem bez lutownicy, na jakieś badziewne szybkozłączki. Dziadostwo i tyle. Nie ma to jak porządny lut.

cyna moze byc stosowana jako wzmocnienie, nie przewodnik.

zadne laczenie nie da tak dobrej przewodnosci jak porzadny splot kabli 2x2, nasza cyna uzywana do lutowania ma przewodnosc slaaabiiiuuuutka wiec w car audio jest nieporzadana. nalezy 2x2 poskrecac, zalepic tasma i zabezpieczyc np. zipami.

cyna niet!

aa szybkozlaczki to idzie sobie zapiac na (kazdy dopisze sobie co*)

* w gre wchodza tylko czesci ciala

napisalem juz do kolegi na gg jesli sie odezwie to wytlumacze mu co i jak..o ile oczywiscie go zrozumiem a tak troche OT

jesli ktos nie jest wymagajacy i szuka radia to polecam daewoo akf-0827rr nie jest to zadna rewelka ale za 70 zeta nowe radio z miekka mechanika sterowaniem zmieniarka zdejmowanym panelem i do tego idealnie pasujace do naszej deski..mysle ze do sluchania wiadomosci w radiu w sam raz ja jeszcze podpialem sobie zmieniareczke i jak na moje skromne potrzeby to jestem zadowolony a do tego nie boje sie ze mi ukradna

na gg od nikogo nic nie dostalem. kupilem kostki iso ze zlaczka do delu tyle ze one nie tzrymaja sie w kieszeni poprostu otwory na kostke w kieszeniu sa za duze dlatego pytalem czy jest jakas przejsciowka ktora zatrzaskiwalo by sie w kieszeniu.

napisalem do ciebie..nie mam pojecia dlaczego nic nie dostales..jak rozumiem masz kieszen i kostke ktora z jednej strony jest gniazdem iso a z drugiej strony wtykiem daewoo i chcesz umocowac kostke w kieszeni..jesli mozesz to dla jasnosci zamiesc fotki tego tzn radia (jego tylu) kieszeni i tej przejsciowki daewoo-iso