PROSZE!!!Wasze doswiadczenia z ESPERO...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!! Jestem powaznie zainteresowana kupnem samochodu tej marki, ale niestety niewiele wiem na jego temat. Potrzebuje wszelkich informacji poczawszy od tego jak sie prowadzi czy czesto sie psuje,czy jest drogi w utrzymaniu, a i na co zwracac uwage przy kupnie.?NO chce wiedziec jak najwiecej i mysle ze trafilam pod dobry adres z gory serdecznie dziekuje!

Cytat:
2005-09-04 21:38:21, abrakadabran pisze:
Witam!!! Jestem powaznie zainteresowana kupnem samochodu tej marki, ale niestety niewiele wiem na jego temat. Potrzebuje wszelkich informacji poczawszy od tego jak sie prowadzi czy czesto sie psuje,czy jest drogi w utrzymaniu, a i na co zwracac uwage przy kupnie.?NO chce wiedziec jak najwiecej i mysle ze trafilam pod dobry adres z gory serdecznie dziekuje!

jak kupisz tak jak ja z niepewnego źródła to trochę włozysz w to cudo.. ja włożyłem ze 4 tysiaki (w cenie alu 15" itp) i problemy się skończyły.. auto hule jak ta lala, od maja nabiłem 30 kkm na LPG i jestem zadowolony, wqrza ,nie tylko że w niektórych miejscach gnije i pęka mi szpachala na blendzie i masce (auto bite w wcześniej)

ale ogólnie autko pierwsza klasa, bagażnik 560 l to rewelka, silnik nieco mułowaty, za to pali 10 l LPG na trasie przy ostrej jeździe, fotele jedynie są gfatalne, ale można wsadzic np z vectry, częsci tanie, żyć nie umierać

p.S trochę wypiłem wiec jakby co to nie odpowiadfam do końca za to co pisze

Kolber7 bo wystraszysz i zniechęcisz Koleżanke do tego jakże PIĘKNEGO AUTKA
abrakadabran o tej marce i modelu samochodu możesz dużo poczytać wchodząc na stronę startową www.espero.of.pl
Tam jest wiele niezbędnych informacji. A jeśli nasuną CI się jakieś pytania to zadawaj je, Klubowicze nieomieszkają odpowiedzieć.
P.S.
Pozowlę sobie w ramach sposobności rzec słowo, iż mój wóz jest na sprzedaż.
Pozdrawiam
Kiniusia

Cytat:
2005-09-04 22:51:35, Kiniusia pisze:
P.S. Pozowlę sobie w ramach sposobności rzec słowo, iż mój wóz jest na sprzedaż.

Cytat:
2005-09-04 22:57:57, Czarek_Rej pisze:

No soooooooooooooo Czaruniu?

yy... hmm nic nic... Polecam auto kingi. Miało lekkiego dzwonka ale jest oki. Wiem bo troche czasu przy nim spedziłem.

Kinga jestem w szoku

Cytat:
2005-09-04 23:01:50, Czarek_Rej pisze:
yy... hmm nic nic... Polecam auto kingi. Miało lekkiego dzwonka ale jest oki. Wiem bo troche czasu przy nim spedziłem. Kinga jestem w szoku

Co miało CZaruś moje autko??? Dzwonka??? a to siekawe
Marzy mi się Czarku klima i ABS, a tego w moim wozie nie ma. Sam rozumiesz.

Cytat:
2005-09-04 23:04:19, Kiniusia pisze:
Co miało CZaruś moje autko??? Dzwonka??? a to siekawe Marzy mi się Czarku klima i ABS, a tego w moim wozie nie ma. Sam rozumiesz.

no dzwonka.. puk... małe... bum.. klizja.. pogiete blachy... wiesz...

Czarek chyba niechce zeys spezdala swoje espero

Cytat:
2005-09-05 07:11:32, Bartek1112 pisze:
Czarek chyba niechce zeys spezdala swoje espero

Na to wygląda. Ale jeśli niechce bym tak czyniła to Czaruś winieneś mi o tym powiedziec na Priv.
A o ewentualnych niedoskonałościach mojego wozu Sama poinformuję jeżeli Koleżanka będzie zainteresowana moim autem.

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-09-05 07:59:21 ]

no dzieki chyba ? niewiele sie od Was moi drodzy dowiedzialam chyba zajrze na ta stronke Kiniusia.Poczytam ja raz jeszcze, myslalam ze na tym forum znajde no wiecie nie suche informacje ale z zycia i z waszych doswiadczen wziete rady no ale nic tam. Nie znam sie na samochodach nic a nic ale potrzebuje duze auto za nieduza kase ktore nie bedzie drogie w utrzymaniu i nie bedzie sie zbyt czesto psulo i do konca nie wiem czy espero takie jest o to mi chodzilo przede wszystkim.Kiniusia a jaki ty masz ten samochodzik do sprzedania napisz wszystko i jesli masz frotki to z checia zobacze.

Wiele się nie dowiedziałaś,bo każde espero to inna historia. Generalnie jest to autko mało awaryjne,części są tanie,a to co się psuje wynika z zaniedbań poprzedniego właściciela,lub wynika z naturalnego zużycia,typu zawieszenie+polskie drogi (ups.polskie dziury).Poza tym opinie są skrajnie rożne.Jedni piszą że to koreańskie gówno i nigdy więcej,inni że super auto. W klubie Uno,dowiesz się że Uno jest najlepsze,w klubie Golfa,że Golf jest debeściak.A wszystkie opinie (te pozytywne i negatwne)musisz podzielić na pól,jeszcze raz na pół a to co zostanie wziąć z przymrużeniem oka.
Pozdrawiam

Witaj
jak napisal Zalmed kazde auto to osobna historia i nie mozna tego ujac w 2 zdania

ale w topiku Masz problem? Tu jest rozwiazanie masz cale kompedium wiedzy poczawszy od tego na co zwracac uwage przy kupnie do wymiany poszczegolnych czesci
jesli przebrniesz przez wszystkie tematy bedziesz wiedziala duzo
ew gdybys miala cos na oku daj sygnal na forum napewno ktos podjedzie i popatrzy razem z toba na samochod i ew doradzi

Dzieki cezariusz, zalmed wlasnie o taka pomoc mi chodzilo i dzieki Wam ja znalazlam

Cytat:
2005-09-05 09:19:25, abrakadabran pisze:
no dzieki chyba ? niewiele sie od Was moi drodzy dowiedzialam chyba zajrze na ta stronke Kiniusia.Poczytam ja raz jeszcze, myslalam ze na tym forum znajde no wiecie nie suche informacje ale z zycia i z waszych doswiadczen wziete rady no ale nic tam. Nie znam sie na samochodach nic a nic ale potrzebuje duze auto za nieduza kase ktore nie bedzie drogie w utrzymaniu i nie bedzie sie zbyt czesto psulo i do konca nie wiem czy espero takie jest o to mi chodzilo przede wszystkim.Kiniusia a jaki ty masz ten samochodzik do sprzedania napisz wszystko i jesli masz frotki to z checia zobacze.

Podaj mi meila do Ciebie to prześlę Ci informacje o moim wozie, i załaczę fotki.

Kinia - robię Ci konkurencję
abrakadabran - wysłałem Ci ofertę na priva

Cytat:
2005-09-04 21:38:21, abrakadabran pisze:

to co najważniejsze to to by poprzedni właściciel dbał o esperynę a napewno bedziesz zadowolona. Co do ofert z klubu to autko Kinii jest całkiem fajniutkie i co najważniejsze ZADBANE

Kinia czekam na Twoja oferte moj mail abrakadabran@tlen.pl

Cytat:
2005-09-05 11:59:37, riko pisze:
to co najważniejsze to to by poprzedni właściciel dbał o esperynę a napewno bedziesz zadowolona. Co do ofert z klubu to autko Kinii jest całkiem fajniutkie i co najważniejsze ZADBANE

Popieram!! Technicznie bdb. Blacha... lepsza niz moja czyli bdb, lakier tez bdb (przynajmniej była jak ostatnio widziałem to auto) W srodku czyyyyyyyysciusiennnko!!! I ma zajefajne niebieskie zegary

Czarku i od tamtej pory naszych wspólnych działaniach WÓZ jest nadal utrzymywany w stanie IDEALNYM. W tym względzie nie odpuściłam. A za zegary raz jeszcze dziękuję BARDZO

[ wiadomość edytowana przez: Kiniusia dnia 2005-09-05 14:11:17 ]