Problem z XR3i 1.8 16V 130KM 1992r

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem wczoraj wracalem od lakiernika i mechanika i juz na parkingu
1. nie moglem wrzucic 2 biegu (pozniej jak jak juz stalem troche szarpalem to moglem wrzucic 2 a nie moglem wstecznego cala deska chodzila na boki moze mechanik cos zle zalorzyl)
2. Jak stawalem na miejscu parkingowym woda w (mialem wypadek chlodnice mam od RS i mechanik nalal mi wody) chlodnicy i zbiorniczku wyrownawczym sie zagotowala para wyleciala spod korka (chyba) tak okolo 1litra czujnik temperatury nie dziala nic mi sie nie pokazalo na desce Wentylator chlodnicy nie wlaczyl sie
Podobno jest kilka czujnikow temperatury?
ile wchodzi plynu do chlodnicy?
Co musze zrobic z biegami (skrzynia do wymiany czy cos innego?)
Prosze wszystkich o pomoc

Jeśli chodzi o pierwszy problem, to wydaje mi się że mechanizm zmiany biegów. Ok. 200zł. Roboty nie za dużo.

Acha - spróbuj tak - jak wrzucisz 3, potem 4, to będziesz mieć 2 i wsteczny Jest to prawdopodobne.

[addising]

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-09-05 11:46:55 ]

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2005-09-05 11:47:28 ]

plynu w chlodnicy ok 7,5l. zalej go,boi Ci zardzeiweje.czujniki sa 2 - do kompa i do wskaznika.

mozesz jakies fotki wyslac
Ktory czujnik odpowiada za tablice i dlaczego nie wlacza mi sie wentylator
Ile kosztuja te czujniki i ktory musze wymienic?
Najlepiej nie oryginalne

czujnik który wychodzi z obudowy termostatu i skierowany jest w dół - jest od zakresu na tablicy

czujnik który wychodzi z obudowy termostatu i skierowany jest w Góre - od komputera

A czujnik który jest zamontowany na wężu z wody z przodu auta - jest od włączania sie wiatraka