Misja lotnisko LOT :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WITAM !!!

W czwartek wybieram sie po dziewczyne na lotnisko przygotowania trwały miesiąc (wymiana cewek zeby miał lepszego buta kupno dojazdówki itp) lecz nadal mam troche stracha o to czy ja to wytrzymam czy masztyna wytrzyma manowie napiszcie mi prosze jak najlepiej dotrzec na lotnisko zeby sie nie krecic po tej w-wie a moze jest jakaś trase by ja w holere ominąć. Jestem Z Ostrołęki i planuje jechac na Pułtusk i dalej no własnie oto jest pytanie. A i jecze jedno na wszelki wypadek przydały by mi sie jakies numerki tel na wszelki wypadek.

Pozdrawiam DJ ALIEN

Nic nie ominiesz. Musisz przejechać całą Warszawę. Wjedziesz do DC od strony Legionowa ul. Modlińską. IMHO najlepiej jak przebijesz się na lewą stronę Wisły pierwszym mostem (Grota). Pierwsza poprzeczna droga za mostem to DK7 (skręcasz na Kraków), która przeprowadzi Cię przez całe miasto do zjazdu na Okęcie.

Zaraz puszczę skany jak to widzę.

hm.... w sumie to nie jest to duża wyprawa, ale zbłądzić można - choć w wawie już prosto (w sumie to tylko dwa zakręty)
Więc jak będziesz jechał od Pułtuska, to wpadniesz do Serocka, stamtą kierowałbym się na Legionowo/Jabłonną. W Jabłonnej jak się skończy dorga (skrzyżowanie w kształcie literki "T" - dużej ) to jedziemy w lewo i ładny kawałek Modlińską. Jedziesz śmiało, mijasz po prawej dwie stacje BP (przy drugiej McDonald). Jak miniesz światła przy drugiej BP, to na następnym skrzyżowaniu - ślimaku - skręcasz w prawo (to jest za elektrociepłownią - po prawej trudno nie zauważyć wysokich jak diabli kominów parę dziesiąt metrów od drogi). A więc tam skręcasz w prawo (dwa pasy do skrętu w parwo) i jedziesz prosto cały czas aż się droga skończy. Miniesz górą kilka skrzyżowań, aż dojedziesz do ronda przy wielo poziomowym skrzyżowaniu), potem kilka świateł - najważniejsze cały czs prosto!! No i znowu się skończy droga skrzyżowaniem "T" i teraz w prawo i znowu prosto aż nie zobaczysz lotniska . Przed lotniskiem lubią stać niebieskie chłopaki i sprawdzać, czy oby nie jedzie się ponad 50km/h.

Reasumując: Legionowo -> Jabłonna (w lewo jak się skończy droga) -> kolejne skrzyżowanie przy McDonaldzie prosto i zaraz za elekrociepłownią w prawo i do samego końca drogi -> w prawo i do samego lotniska.
I zapamiętywać drogę, bo w drugą stronę już jest trochę trudniej
A i zależy o której godzinie chcesz jechać, bo jak rano, to lepeij wjechać do Wawy w okolicach 6:00-6:30, bo od 7 z minutami możesz już troafić na niezłe korki

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-09-05 13:15:54 ]

Super !!!! acha dodam jecze że bede jechał po nią około godz 22 nawet 23 wiec może takiej tragedi nie będzie na mieście

Cytat:
2005-09-05 13:04:42, Skolmi pisze:
Nic nie ominiesz. Musisz przejechać całą Warszawę. Wjedziesz do DC od strony Legionowa ul. Modlińską. IMHO najlepiej jak przebijesz się na lewą stronę Wisły pierwszym mostem (Grota). Pierwsza poprzeczna droga za mostem to DK7 (skręcasz na Kraków), która przeprowadzi Cię przez całe miasto do zjazdu na Okęcie. Zaraz puszczę skany jak to widzę.

nie ma chyba sensu, żeby skręcał na Wisłostradę - przeleci Armii Krajowej, przy Zachodnim prosto w Bitwy Warszwskiej i jak się skończy skręt w prawo w Żwirki i lotnisko. Tak trochę dalej, ale chyba znacznie łatwiej

Cytat:
2005-09-05 13:07:58, djalien pisze:
Super !!!! acha dodam jecze że bede jechał po nią około godz 22 nawet 23 wiec może takiej tragedi nie będzie na mieście

O tej godzinie, to stanowczo polecam moją trasę - Armii Krajowej to trzy pasy i żadnych świateł - możesz śmigać cały czas 80-100 (tylko tam gdzie jest 60 to zwolnij, bo lubią stać na przystanku za drugim zakrętem)
jakby co to będziesz przejeżdżał niedaleko mnie (nim przejedziesz przez Wisłę) i trafi Ci się problem, to dzwoń -> 602 47 44 81

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-09-05 13:14:29 ]

Dobrze gadasz Kielek. Nie napisał na początku, że o 22. Bo jakby w ciągu dnia jechał, to na przejechanie Zachodniego straciłby z godzinę, dlatego go ominąłem.

[ wiadomość edytowana przez: Skolmi dnia 2005-09-05 13:15:13 ]

[ wiadomość edytowana przez: Skolmi dnia 2005-09-05 13:19:08 ]

Skolmi dzięki za plan jest git patrze ze nawet prosto zeby mnie tylko niebiescy nie zgarneli jak zobaczą obcą tablice

Jakieś głupoty napisałęm....

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-09-05 13:20:23 ]

No i na różowo opcja Kiełka

[ wiadomość edytowana przez: Skolmi dnia 2005-09-05 13:22:57 ]

Cytat:
2005-09-05 13:18:54, djalien pisze:
Skolmi dzięki za plan jest git patrze ze nawet prosto zeby mnie tylko niebiescy nie zgarneli jak zobaczą obcą tablice

Ale to jest ta trasa przez miasto i światła. A tu konkurencyjna mapa :
Kawałek między czrwonymi kreskami jedziesz bez żadnych świateł na skrzyżowaniach

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2005-09-05 13:31:32 ]

Nie dodałem, że na samym lotnisku jest wielki bajzel. Ale jest to w miarę dobrze oznakowane.

OBJAZD