| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-09 23:19:44
Nie chcę straszyć, ale została ci jeszcze turbinka, głowica z bebechami, pierścienie................ |
_tomchis_ Opel Omega B sedan Sokołów Podlaski | 2005-10-20 19:08:25 Witam,
U mnie też delikatnie szarpie (2,5 td z 1997 roku) ale tylko tak przy okolo 1000 obrotow....jak np delikatnie wciskam gaz na 1 wszym biegu. Być może to słynny wtryskiwacz. Dodam też, że strasznie mi kopci jak dodaję gazu na postoju lub jak przyśpieszam. Trudno zapalić po rozgrzaniu silnika. Zaskakująco mało pali bo niecale 7 litrów w trasie. Ogólnie wszystko jest w pożądku. Sądze ze możę to być albo wtryskiwacz, może końcówki wtrysków albo recyrkulacja powietrza. A może samo paliwo, bo wiadomo jak jest teraz na stacjach .
W sparawie rozrządu to słyszałem że wymienia się go podczas remontu kapitalnego silnika, może to nie prawda nie wiem, jeszcze to sprawdze. Bo remont kapitalny to chyba ponad 500 000 km.... Pozdr Tomek |
![]() Tom_J LOB NET MEMBER Tczew | 2005-10-21 17:21:27 Witam,
dzisiaj moja oma mnie zaskoczyła, zaczyna przerywać tak jakby nie dostawała paliwa, ale tylko na 4 biegu sprawdziłem to na trasie na 3 biegu idzie jak burza(skrzynia automat), przyjechałem jakoś do domu, silnika nie gasiłem zajrzałem pod maskę niechcący ruszyłem tą grubą wiązkę kabli co idzie do do tych trzech wtyków z boku akumulatora i silnik zgasł. Poruszałem kilka razy przy włączonym zapłonie ale zgaszonym silniku i wyłączał się zawór odcinający paliwo i jakiś zawór w pompie wtryskowej pukał a na wyświetlaczu kompa awaria skrzyni biegów. Jakaś przerwa albo zwarcie we wiązce, będę sprawdzał. Jeszcze dodam, że na module sterującym jest kod błędu 92 ....a oczuwałem ,że coś z tempomatem nie tak. pozdr. [ wiadomość edytowana przez: Tom_J dnia 2005-10-21 17:46:32 ] |