LPG w Essim

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
WItam fanów!!! poruszcie raz jeszcze temt gazu w mk7. gdzie w W-wie zalozyc gazik i jakie to ma byc lpg??? Sekwencja?? ale czy nie mozna jakos obejsc tego plastikowego kolektora??? ile kosztuje wymiana na alu? Dajcie znac! Przydaloby sie cos wiedziec na ten temat bo paliwko drozeje a gazik nie!

[ wiadomość edytowana przez: Biedrona dnia 2006-08-16 22:10:17 ]

No wlasnie. A czy ktos z klubowiczow slyszal o tym ze silniki diesla mozna zagazowac instalacja na metan? A moze ktos juz to widzial na wlasne oczy? W Warszawie jest jedna stacja, ktora tankuje metan do samochodow, podobno sraszna taniocha.

ja widziałem omege na metan ale nie powim czy to diesel czy nie. Autko takie w niemczech było.

Zakłądasz co chcesz - sekwencję albo II gen. Wile osób jeździ z IIgen i plastikowym kolektorem (ja) i nie ma żadnych problemów. Wszystko zależy od gazownika i jego kunsztu. Pierwszy lepszy sekwencję też spieprzy...
Co do wymiany na alu to się nie do końca opłąca, bo musisz wymienić od razu znaczną większość przedów podciśnienia i wogóle, bo te z platikowego są niestety za krótkie, tak więc nawet przyciąć nie można...

cHYBA JEDNAK ZALOZE SEKWENCJE... odstrasza mnie cena, ale no cóż. Zwroci sie to predko ,bo sporo podróżuje moim eskiem.
Zbieram namiary na konkretne punkty instalacyjne. jak na razie mam przedzial cenowy w kwocie od 2900 do 4100 PLN. Ale sa to punkty w Warszwie... a tu jest drogo. Szukam firmy tego typu z Plocka. jakby co to piszcie!!!!

Jeszcze pytanko! Co iwecie o firmie ELPI gaz, jest rozsiana po calej Polsce, wiec czekam na opinie! POZDRO.

A to takie - chyba nasze ojczyste - sekwencje. Słyszałe, ale tylko słyszałem, że nie jest to rewelacja i PODOBNO lepiej kupić już coś sensownego

Gdzie zakladales swoja instalkę lpg??

Ile ci spozywa gazu twoj esko?
A gdzie go zalozyle? czy montowac butle w kole zapasowym??

Cytat:
2005-09-07 09:53:37, matre22 pisze:
Jeszcze pytanko! Co iwecie o firmie ELPI gaz, jest rozsiana po calej Polsce, wiec czekam na opinie! POZDRO.

Nie wypowiem się o całej firmie bo to przeciez bardzo różne oddziały ale ci którzy montowali u mnie w dwóch samochodach spieprzyli to 2 razy,poprostu niedokładni,i robią garażowym sposobem. Wybieraj tylko duże stacje a nie jakichś podwykonawców zakładających dla Elpigazu w małych miasteczkach

Zrobmy malą sondę! piszcie ile was wyniosła instalka LPG w waszych Fordach. Zobaczymy ile to naprawdę kosztuje!!!

Cytat:
2005-09-07 13:37:59, matre22 pisze:
Zrobmy malą sondę! piszcie ile was wyniosła instalka LPG w waszych Fordach. Zobaczymy ile to naprawdę kosztuje!!!

w 2003r 2k II gen

czy jest jakis uzytkownik ktoremu strzelil kolektor???

2000PLN pol roku temu, Leszno, Bosch, instalacja BRC II gen.

dzieki! dobrze wiedziec

Tak mi strzelił kolektor ale wszystko pokryła firma Elpigaz i teraz jes ok cena 2100 wrocław

ja slyszalem o mozliwosciach zasilania gazem ziemnym diesla
ale to musi byc odpowiedni silnik (maly stopien sprezania)
z obecnie produkowanych do czegos takiego nadaje sie diesel Toyoty D4D czy jakies takie oznaczenie

jedno mnie zastanawia dlaczego przy tych cenach benzyny nie promuje sie metanolu w szwecji jezdza podobno fordy na domieszcze 85% !!

poza tym diesel tez pojedzie nawet na 100% estrze

chyba juz czas zaczac produkowac bio paliwa na szersza skale

dolacze sie do watku
Chce zagazowac (LPG) moja esinke 1.8 16V 130KM 1992r
W gre wchodzi tez Warszawa i okolice
Gdzie i za ile prosze o info

Na Jelonkach jest dobry warsztat. Sekwencja BRC 3.500,- i polecam zbiornik w kole zapasowym bo nie ogranicza przestrzeni bagażnika.

Sekwencja BRC trafiłem w byłym punkcie daewoo, chcą 2900PLN. Pytałem znajomych ktorzy tam zakladali i nie narzekaja, co prawda nie do Forda, ale do Bety.