Po pierwszej naprawie!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Własnie odebrałem swojego mk7 z naprawy (wszystkie paski i pompa wodna). Jestem po ciekawej rozmowie z mechanikiem który stwierdził że to jest bardzo kolizyjny silnik( a jednak mam 1.8td zastrzegłem ze jestem laikiem w tych sprawach!) Po za tym szukam rolety do mojego autka (kombii) Acha i jeszcze jedno sprzęgło bierze mi na końcu mechanik stwierdził że do wymiany linka ? Co Wy na to? Pozdrawiam wszystkich szczególnie Maćka (instrukcja extra) i Papcia

Cytat:
2005-09-06 20:14:42, przemas1712 pisze:
Witam wszystkich. Własnie odebrałem swojego mk7 z naprawy (wszystkie paski i pompa wodna). Jestem po ciekawej rozmowie z mechanikiem który stwierdził że to jest bardzo kolizyjny silnik( a jednak mam 1.8td zastrzegłem ze jestem laikiem w tych sprawach!) Po za tym szukam rolety do mojego autka (kombii) Acha i jeszcze jedno sprzęgło bierze mi na końcu mechanik stwierdził że do wymiany linka ? Co Wy na to? Pozdrawiam wszystkich szczególnie Maćka (instrukcja extra) i Papcia

No to jak już wiesz że masz bardzo kolizyjny motor to na drugi raz wymieniaj paski w terminie
Rolety bierz dwie bo ja też potrzebuję.
Nie wierzyłbym mechanikowi z tą linką - linka może się zerwać ale raczej nie wyciągnąć. Coś z regulacją masz nie tak. Albo sprzęgło Ci się kończy

Cytat:
2005-09-06 20:14:42, przemas1712 pisze:

W pedale sprzęgła ..jakieś 5cm nad stopką którą naciskasz nogą masz śrubę do regulacji skoku pedału.Nia mozesz sobie obnizyć pedał jak Ci za wysoko bierze sprzęgło.Śruba jest na klucz imbusowy.

Jutro sprobuje z tym imbusem. Chociaż mechanik stwierdził że to sprawdzal! A co z tą roleta? To naprawdę taki deficytowy towar?