Webasto Benzynowe Maluch VW ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam znalazłem coś takiego na allegro ale nie wiem za bardzo co to takiego
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=62805222
może mi ktoś wyjaśni do czego to i co to daje.
pozdrawiam FIGO

zeby w zimie ci tylek do fotela nie przymarzł

Mam cos takiego do sprzedania tyle że od Zaporożca. Sprzedam tanio...

Cytat:
2005-09-07 15:35:32, N_I_T_R_O pisze:
Mam cos takiego do sprzedania tyle że od Zaporożca. Sprzedam tanio...

Pusc mi priva z cena
Ale jest komplet??znaczy webasto,pompka paliwa,swieca itd....

a wie ktos jak spisala by sie pompka od webasta jako mompka paliwa do gaznika ??? bo slyszalem ze wlasnie od zaporozca pasuje idealnie ale jest nie do zdobycia

Z tego co mi Ojciec powiedzial to odradzalbym montaz tego w maluchu - mozna sie upiec i istnieje duze prawdopodobienstwo zatrucia tlenkiem wegla (slaby katalizator - czy cos tam) na poczatku smierdzi jak cholera dopoki sie nie rozgrzeje, nie mozna zastosowac do nawiewania powietrza w seryjny kanal... ale grzeje niemilosiernie - powiedzial ze w zaporozcu jak to bylo sprawne to jezdzilo sie w zime bez kurtki i z oknami uchylonymi. I jeszcze najwazniejsze - to od zaporozca spala 3l wahy na 1h

wystarczy wybebeszyc troche tapicerki z tynelu i odkrecic tą blache trójkątną i nie tracimy wówczas ciepła na nagrzewanie całego tunelu. Jak sie przekonałem kratka od poldasa styłu za siedzeniem duzo daje a rozkrecenie tego całkie to az gorąco mi było i to po paru km (jakieś 2 km ostrej jazdy zimą i cieplutko)Jak juz to splanuj głowice za te kase bo podobno przy scietej sie szybciej nagrzewa a takie wynalazki to nie ma za bardzo gdzie zamontować w kaszloku za mało miejsca

no ja sie niedawno bawilem z ogrzewaniem w moim fl-u (znacznie przyjemniej sie to robi teraz jak jest cieplo niz zima pod blokiem ). problem byl w tym, ze przednia szyba byla wiecznie zamarznieta. okazalo sie, ze w mieszaczu jest taki kawalek wtopionego plastiku, ktory odpadl i latal sobie po mieszaczu. efekt byl taki, ze powietrze lecialo dosc mocno na nogi a slabo na szybe (bez wzgledu na ustawienie tych przyciskow w mieszaczu). to i zrobilem tak, ze wywalilem ten plastik i wstawilem dluzszy. teraz jak ustawie zeby wial na szybe to wieje tylko na szybe, a nie na nogi, wiec nie przewiduje zima problemow z oszroniona przednia szyba od wewnatrz...
sprawdzcie, czy po wlaczeniu ogrzewania nie leci wam wiecej powietrza na nogi, niz na szybe, bo mozecie miec ten sam problem.

Nie przesadzajcie z tym smierdzeniem, tlenkiem węgla i niebotycznym spalaniem owych super maszynek;] Gdybym miał to bym do swojego wariata na zime zainstalował;] Smierdzieć będzie ale wynikac to będzie z cieknącego oleju po "piecu" który wypalac się będzie w czasie rozgrzewania. Wynika to jednak z niechlujnego lub nieumiejętnego poskładania webasta. Tlenek węgla podobnie. To coś ma swoją osobną rurę wydechową tak wię cjak niby sie zatruc?? Spalanie 3l/h?? Nie możliwe!! Moje webasto do ogrzewania garażu o mocy 4kw pali 0.4l/h tak więc niby jak maleństwo o mocy 0.5-0.8kw miało by palić 3l!!

Tak w roli informacji:
Webasto z zaporozca jest na benzyne nie na olej napedowy czy opalowy i dlatego smierdzi podczas rozgrzewania i jest wieksze prawdopodobienstwo wytwarzania tlenku wgla, konstrukcja znacznie sie rozni od dzisiejszych wynalazkow, dlatego wieksze spalanie i inny rodzaj paliwa tez nie jest tu bez zaczenia.

Ku woli informacji.... Jeśli nigdy tego nie miałeś w ręku i nie masz pojęcia jak działa to prosze Ciebie Szanowny kolego nie zabieraj głosu... Różnice w modelach napędzanych na olej napędowy a benzyną sa na tyle nieznaczne, że nie ma sensu kruszyć kopii. Kwestia spalania to temat podobny a różnice sa niewielkie......

Co do dwutlenku to proponuje się zastanowić jaki jest sens budowy urządzenia mogącego zagrozić bezpieczeńswu....Ruskie to wbrew pozorom inteligentne stforzenia