| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
yapko F&F MEMBER Fiat 128 Tarnow/Krakow | 2005-09-08 16:19:56 Jako informatyk (ale nie serwisant) moge tylko potwierdzic to co napisal Szymon - jezeli tylko instalka 98 ma opcje Repair to najlepiej tak wlasnie zrobic. Powinno byc znacznie szybciej niz instalacja calosci a wszystko co miales na dysku zostanie nienaruszone. |
tomx1 matiz,atos, lanos 2.0 Pszczyna | 2005-09-08 17:22:04 W 98 nie ma zadnej opcji "repair" z tego co kojarze, ale wlasnie dobrze ze masz ta plytke windows ME.
skoro z windowsa nie umiesz wystartowac instalki to musisz wystartowac kompa z płytki instalacyjnej windows ME, po prostu w BIOSie musisz ustawic by startowalo z cd. wtedy instalka ruszy i po pol godzinki bedzie mial nowy windows (ze starymy programami i ustawieniami oczywiscie ![]() |
SzymonX F&F Sympatyk FiaT krk | 2005-09-08 18:27:12 to ja juz nie wiem teraz to juz chyba tylko piekna pani doktor pozmze bo zemnie informatyk zaden |
GR235I3K F&F MEMBER 126p+125p+AUDI 2.2 2 ... Suwałki | 2005-09-08 19:33:35 Nie wiem po co chcesz wozić go do informatyka Nie lepiej samemu zrobić formata ? Poświęcisz może te pare godzinek w zależności od ilości danych na dysku i programów do instalacji po formacie ale wiesz, że potem będzie stabilniej ci chodził komp Skopiuj dane z dysku/partycji na drugą partycje dysk i działaj A co do płytki to poszukaj może u kumpla gdzieś się zawieruszyła
Powodzenia |
Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2005-09-08 21:27:35 Prawdopodobnie namodziłes cos w rejestrze albo w katalogu systemowym Jezeli masz przywracanie systemu to zrob to jeszcze mozesz potraktowac dysk scandiskiem. Jezeli nie to skopiuj wszystkie wazne dane na inna partycje i potem zformatuj dysk C Komp bedzie szybciej chodził i ststem bedzie stabilniejszy
[ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2005-09-08 21:28:40 ] |
Janek_125p F&F Wolny Słuchacz :) Fiat 125P Pavulon Team :D | 2005-09-08 23:25:36 To nic nie da jak będzie miał płytke z windą 98 jak ME nie chce się odpalić. Co do windy 98 nie ma możliwości repair ale za to można włożyć płyte i poprostu zainstalować system nasystem. Będzie to wtedy tak samo działało jak repair w innych windach. A co do jeszcze jednego sposobu to próbowałeś przez DOS-a ? Spróbój zdirowac płytke i uruchomić setup-a przez DOS-a co jak co wszystk osiemoze zwalic ale na DOS-ie można polegać. Jeżeli nie udasiez poziomu DOS tego odpalic to pozostaje tylko format.
PS chyba że nie chcesz formatować dysku to mozesz zrobić jeszcze costakiego że: plik którego Ci brakuje zapisać go sobie na karteczke, iść do kumpla co ma też winde 98. Odnaleść ten plik u niego na komputerze. Zgrać na dyskietke i wgrać go. Wtedy bedziesz mógł zainstalować winde 98/Me. |
mar125 (M) Furious Moderator ![]() 124sc'74 , 125p'76 , ... sosnowiec | 2005-09-09 00:40:31 uruchom reinstalacje windozy(nakłada jedną na drugą-w 9 dogra brakujące pliki.(instalacja-wskazując dotychczasowy folder-czyli zapewne c:win9
jeżeli masz wszystkie stery lub wiesz jaki masz sprzęt(grafa,dzwięk i co tam jeszcze) to reinstalka nie jest niczym strasznym .
weź kompa do mnie to sie go wyprostuje
a takie fajne linki Ci powysyłałem
----------------- "Fatalna Imitacja Auta Turystycznego" P.U.H. MARAKANT Transport samochodów / pomoc drogowa Poliwęglan do rajdówek [ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2005-09-09 00:42:48 ] |