[126 899] Jak podłaczyć elektryke?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stałem sie posiadaczem już ostatnich podzespołów jakie mi brakowały i czas powiedzieć gaźnikowi dość.
Wiec mam takie pytanka:
- ma ktoś może schemat elektryki od ccs 95r?
- wypiąłem wiązke z instalacji ccs i teraz od czego są te cztery przewody: pomarańczowy, popielaty, popielaty z czerwonym paskiem, i czarny z fioletowym paskiem.... jak to należy podpiąc?
- gdzie podłaczyć pompę paliwa?
- od czego są te dwa przekazniki?
- gdzie podłaczyć obrotomierz, ten starego typu podłaczany do cewki?
Fajnie by było gdybym miał schemat całej instalacji zapłonu/wtrysku to zrobie te wiązke od podstaw bo ktoś tu już mieszał chyba z alarmem czy jakimś innym badziewiem i w wielu miejscach jest coś lutowane itp.
Ktoś to przerabiał?

Cytat:
2005-09-08 23:36:11, RUFF pisze:
Stałem sie posiadaczem już ostatnich podzespołów jakie mi brakowały i czas powiedzieć gaźnikowi dość. Wiec mam takie pytanka: - ma ktoś może schemat elektryki od ccs 95r? - wypiąłem wiązke z instalacji ccs i teraz od czego są te cztery przewody: pomarańczowy, popielaty, popielaty z czerwonym paskiem, i czarny z fioletowym paskiem.... jak to należy podpiąc? - gdzie podłaczyć pompę paliwa? - od czego są te dwa przekazniki? - gdzie podłaczyć obrotomierz, ten starego typu podłaczany do cewki? Fajnie by było gdybym miał schemat całej instalacji zapłonu/wtrysku to zrobie te wiązke od podstaw bo ktoś tu już mieszał chyba z alarmem czy jakimś innym badziewiem i w wielu miejscach jest coś lutowane itp. Ktoś to przerabiał?

ruff uderzaj na centomanie z tym, pewnie mają tam jakiegoś manuala albo Ci podpowiedzą

Czyżby cale grono swapowców nichciało uchylić rabka tajemnicy?

Pompe mam pod stacyjke przekrecam i juz działa - tyle ze ja mam stacyjke starego typu a starter na przycisk..

W przewód wpiety przełacznik tak ze jesli nie chce zeby pracowała to jest wyłaczona ( przy okazji zabezpieczenie )

Co do ksiazki to ja pozyczałem od mojego pilota wiec z kabelkami ci nie pomoge ale majac 2 rózne ksiazki mielismy problem z kablami bo na 2 schematach było inachej podpisane ..

ps. z obrotmierzem bawilismy sie najdłuzej chyba zajeło pół dnia bo kable były źle podpisane a musiałem podpiac tylko 1 kabel ( deska ccs )

Edit:
tu masz temat zurawia

Napisz do kogos z tych ludzi z prosbą oschemat napewno ktos pomoze zobacz kto jest aktywny i do dzieła.
Zwykle pomagają..

[ wiadomość edytowana przez: CZUCZU dnia 2005-09-10 00:34:12 ]

O to może inaczej ma ktoś chociaż skan instalacji ccs 899 spi 97r? To mi wystarczy.

No i po krzyku, wszystko czarne na białym. Wielkie Dzieks

no problem

Pytanko jeszcze czy da sie podłączyć pod to zwykły obr od Df? da sie czy trza szukać czegoś nowszego?

sproboj a jak nie zabangla to przerob go na 2 cyl i podlacz pod jedna z cewek wtedy zabangla na pewno

Do wszystkich swapowców. podłączyłem wszystko co można było wpiołem sie w instalacje malca +,zapłon,pompa,masa. Silnik zapala chodzi normalnie ale niema wolnych. pozatym po wyłaczeniu zapłonu nie gaśnie... Co może być przyczyną??

qrka miałem to samo tez mi nie chciał gasnąć silnik ale co wkońcu wymodziłem to nie mam pojęcia wiem ze cos kombinowałem z masą na przekaźniku od kompa!!