Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-09-09 10:54:03 a do warsztatu z takim problemem nie jedz, nie warto, teraz wszedzie pelno cwaniakow czekajacych na takich jak Ty ktorzy sie nie znaja albo slabo znaja, wcisna Ci ze to bedzie kosztowalo 200zl a kupi licznik na allegro ![]() ![]() |
![]() JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-09-09 10:56:03 mojemu braciszkowi tez nie dzialal obrotomierz - walczyl walczyl kombinowal ale i tak nic z tego nie wyszlo bo dalej nie dzialal... |
![]() qube BMW Friend e30-316i bytów | 2005-09-09 16:24:35 jesli twierdzisz ze jladowanie jest sprawne to albo zarowka w zegarach nie styka lub sie spalila albo brak styku w wielozlaczu na tylniej sciance zegarow. powinien to byc cienki przewod niebieskiego koloru idacy od alternatora i zielony dostajacy napiecie po przekreceniu stacyjki. wez jakis miernik albo chociaz probnik i sprawdz czy na zielonym jest napiecie po zalaczeniu stacyjki i sprawdz czy na niebieskim jest napiecie po zapaleniu silnika (czyli ladowanie alternatora). jesli jest na obu to znaczy ze alternator laduje a potencjaly wyrownuja sie i w sprawnym ukladzie lampka zgasnie. pozostaje to co mowilem - zarowka do dupy lub przerwa gdzies na sciezkach plytki zegarow.
drugi problem - obrotomierz. ze schematu wynika, ze to napiecie z alternatora zasila takze uklad obrotomierza. moze to blad na schemacie ale jesli to prawda to oznaczaloby ze brak u ciebie ladowania lub wlasnie brak styku w wielozlaczu na tylach zegarow. stad wlasnie niedzialajacy obrotomierz i nieswiecaca lampka ladowania. sprawdz takze dobrze styki na alternatorze! kolory przewodow i opis problemu opieram na posiadanych schematach serii e30. powodzenia a na pytania odpowiadam do jutra rana albo dopiero po 18 wrzesnia. |
waldzio bialystok | 2005-09-09 17:21:22 witam umnie tez licznik sie pierniczy niedziala ekonomizer i temperatura (po noczy jak przekrece z rana stacyjke to pokazuje mi ok.90 stopni paranoja bylo ze po nocy nieuzytkowania przekrecajoc stacyjke pokazywalo mi czerwone pole paranoja) i tak jezdze tylko zebym motor nezagrzal to niewiedzo zwiozano z temperaturo |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-09-09 17:27:00
mi też szwankuje wskazówka temperatury, tylko że inaczej, jade mam w pionie, przez 3 min nie popatrze a zerkne na nią i czasami idzie zawału dostać jak pokazuje że jest na czerwonym, a po kilku sek wraca w pion. Twoimi wskazaniami temp bym sie nie przejmował, poprostu musisz przyjąć do widomości że w BMW szczególnie w E30 zegary to bolaczka i kaszane odwalili z nimi, chciałbym zmienić zegary ale jest problem z dostanie do E30 z silnikiem 2,4TD. pozatym wariuje mi tez prędkosciomierz, a obrotomierz działa bez zarzutu... |
![]() JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-09-09 22:46:40 jak kupowalem swoj licznik od goscia ( przywiozl mi tez inne czesci ) mowie ze nie wiem jak licznik ze musze sprawdzic a on powiedzial ze nie ma problemu sprawdzaj ja recze ze jest sprawny a jak nie bedziesz chcial to o licznik sie pytaja jak cholera i tak sprzedam i tak sprzedam ![]() |
![]() qube BMW Friend e30-316i bytów | 2005-09-09 22:47:11 w moim autku poprzedni wlasciciel probowal krecic licznik. efekt - rozp......lil predkosciomierz a ja niestety poszukalem sobie nowego. ale dwa piwa za kompletne zegary to nie jest duzo? hehehe - trzeba korzystac z okazji. |
Milas (S) BMW Master (Moderator) E30,M40;;E34,M50 Będzin | 2005-09-11 15:54:56 Miałem podobne problemy, tyle że u mnie bez powodu zapalała się kontrolka od hamulców i przestawał działać prędkościomierz. Przyczyną były luty na płytce wskażników. Ja sprawdzałem miernikiem, ale może wystrczy lupa i lutownica. |