Hamulce jeszcze raz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poszukuje odpowiedzi na nurtujące mnie pytanko ? Otusz wymieniałem ostatnio płyn hamulcowy (DOT-4) i zauważyłem ze nie zawsze ale już kilka razy przy gwałtownym hamowaniu na suchej drodze (nie było piasku) zadziałał mi ABS ale bez żadnego hamowania jakby na lodzie (szok w oczach )wcześniej tego nie było czy to mogą być źle odpowietrzony układ ??? Z góry wielkie dzięki

skasuj luzy na wachaczach. podczas chamowania luzne podzespoły zawieszenia poddają się i koło lekko popuszcza na zewnątrz samochodu. abs widzi to jako poślizg i odpręża chamulce. z tąd wrażenie jazdy po lodzie ,bardzo częsty obiaw starszych, lekko zaniedbanych aut. pzdr.

Cytat:
2005-09-09 21:37:16, krzysiek77 pisze:
skasuj luzy na wachaczach. podczas chamowania luzne podzespoły zawieszenia poddają się i koło lekko popuszcza na zewnątrz samochodu. abs widzi to jako poślizg i odpręża chamulce. z tąd wrażenie jazdy po lodzie ,bardzo częsty obiaw starszych, lekko zaniedbanych aut. pzdr.

Byłem ostatnio do przeglądu tech. i nic facet mi nie mówił że mam luzy na wachaczach kazał mi wymiemić sworznia co żem uczynił ,a jeździłem chwile na starym płynie i nic takiego się nie działo.
Uszanowanko Jutro nie zdąże ale po niedzieli pojade sprawdzić TO. Wielkie dzięki na razie

Dobra chłopaki udało mi się zrobić z tym ABS-em wina leżała po stronie tarcz hamulcowych były zdajesie źle przetoczone (przy wolnym hamowaniu szarpały) wymieniłem tarcze i problem zniknął. Pojechałem jeszcze raz na diagnostyke i wszstko OK.
hamulce "brzytwy". Idę do lodówki