MotoNews.pl

Czy warto??(CDR500)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie czy CDR 500 jest warte swej ceny?? PRzecież za 400 500 złoty kupujemy nowe bardzo dobre radio z gwarancją a nie używane bez. Mam jeszcze jedno pytanie Jakie radio do omy oczywiście na płytki.
p.s. Są jakieś inne radia oprócz seryjnych oplowskich które mają wejść pod wyświetlacz rds ten przy kompie pokładowym ??

na allegro można kupić nowe cdr500 za 450zł, myślę że za tą cenę gra dobrze.

sa jeszcze CDR500 do kupienia na ebay np. VDO z wyswietlaczem w radiu + obsluge RDS w kompie. Cena w okolicy 500-600 pln za nowke na gwarancji

ale chyba inne radyjko za tą cene będzie grało lepiej bo ztego co pamiętam VDO ma 4X 30 albo 20l

jezeli taka moc ci niewystarcza to po co ci wogole CDR ? kup jakiegos JVC lub PIONEERA 4x50 na MOSFECIE i zmien glosniki. Naprawde ludzie kupuja sprzet na wyrost do auta majac zwykłą instalacje w samochodzie.

Zobacz sobie i poczytaj info:

http://cgi.ebay.de/OPEL-CD-Radio-CD-441-XED-von-VDO-Sondernpreis_W0QQitemZ4572883091QQcategoryZ38736QQrdZ1QQcmdZViewItem

a tu masz ten opisywane przeze mnie VDO

http://cgi.ebay.de/Opel-Radio-VDO-besser-als-CDR-500-4-x-55-Watt-Display_W0QQitemZ4571663115QQcategoryZ38736QQrdZ1QQcmdZViewItem

Cytat:
2005-09-10 10:56:40, Joka89 pisze:
p.s. Są jakieś inne radia oprócz seryjnych oplowskich które mają wejść pod wyświetlacz rds ten przy kompie pokładowym ??

Co do radia, to tylko Alpina i zmienić głośniki.
Z wyświetlaczem i sterowaniem z kierownicy, to działa tylko Sony pod oddzielnym do kupienia interfejsem (mam do sprzedania takie pudełeczko).
Jednak nie polecam Sony, każdy wie jak toto gra

Cytat:
to działa tylko Sony pod oddzielnym do kupienia interfejsem (mam do sprzedania takie pudełeczko).

Blaupunkt, JVC, i na pewno inni producenci też oferują przejściówki ,przeważnie ok 300-400zł.
A CDR 500 tylko jeśli ktoś nie ma zbyt wielkich wymagań.

no i oczywiscie Alpina tez oferuje interfejs do podlaczenia kompa i ster w kierownicy. Wiadomo jak sie kupuje jakies inne radio czytac mocniejsze - lepszej firmy to trzeba sie szykowac na zmiane glosnikow w samochodzie bo seryjne beda kepsko graly

CDR 500 ma jedną zaletę.... obraz na wyświetlaczu od kompa i możliwość użycia pilota wbudowanego w kierownicę
Z drugiej strony nie odtwarza mp3.... a to w radiu za 450 zeta znaczana wada... CDR 500 ładnie się komponuje z wnętrzem Omy przy okazji

To jakie radio się wsadzi to kwestia gustu. U mnie gra Blaupunkt Stocholm CD53 i jest git. Czarna ramka więc pasuje do wnętrza. Kolory też mi pasują.

A jeśli ktoś potrzebuje info o zamiennikach współpracujących z wyświetlaczem kompa to polecam: studio24

Jest tam tez kupa innych użytecznych informacji na temat sprzętu.

Pozdr
G.

Właśnie chodzi o to że chcę zmienić wszystko włącznie z głośnikami