MotoNews.pl

Kradziez paliwa z baku, problem z dziura !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ktoś postanowił pozyczyc sobie odemnie paliwo z baku, przewiercił bak i spuscił paliwo. BAk jest plastikowy, mam teraz problem z dziurą na samym dole. Co z tym zrobić ? prosze o pomoc i pozdrawiam.

Obawiam się, że zbyt wielu możliwości nie ma. Jeśli się da, to zakleić, a jak nie to niestety wymienić. Może na metalowy, chociaż jak ktoś bardzo będzie chciał, to i tak przewierci, tylko będzie głośniej. Współczuję, sam się zastanawiam wsiadając do samochodu, czy odpalę. Takie czasy, takie ceny, tacy niestety ludzie.

Witam!W moim dieslu parę dni po zakupie pociekło mi ok.30l ropki w kanał w garażu.Okazało się,że zbiornik (metalowy) był łupnięty i było pęknięcie.Kupiłem specjalny klej dwuskładnikowy i zakleiłem.Odpukać jeżdżę już pół roku i jest o.k.Z tym,że podobno zbiorniki z ropą jest łatwiej zakleić niż benzynowe.Pzdr.

POXILINA moze sie przydac....... zawsze to taniej niz wymiana baku....

ja pier** o takim incydencie to pierwszy raz slysze.... to juz sie tylko w polsce moze zdarzyc.... no ja pier*** .... zeby komus przewiercic bak heh:/ WSTYDZE SIE TEGO KRAJU !!

[ powód edycji: cenzura ]

Widzę, że coraz to lepiej nam się dzieje we Wrocławiu....

Cytat:
2005-09-14 17:38:43, maciek701 pisze:
ja pierdziele o takim incydencie to pierwszy raz slysze.... to juz sie tylko w polsce moze zdarzyc.... no ja pierdole.... zeby komus przewiercic bak heh:/ WSTYDZE SIE TEGO KRAJU !!

wczoraj w tv mowili ze to coraz czestsze przypadki...
ja nie nie wstydze swojego kraju a czesci ludzi ktorzy go zamieszkuja...

akleiłem specjalnym kitem tydzien temu i narazie jezdze ale boje sie wiecej wlac bo moze wycieknoc. Wiec ciagle na rezerwie

A ja sie nie dziwie ze zaczynaja kraść paliwo z baku

zrobmy prosty rachunek:

Teoretycznie Essi poj baku 55 L x 4.30 pb 95= 236 zł

praktycznie ok. 45l = ok 190zł

a jak jest lany V-power to jeszcze wiekszy zysk.

Teraz pytanie dlaczego essi ???

A no dlatego że w wielu modelach (w moim rownież) wskazówka stanu paliwa pokazuje aktualny stan pb nawet po wylaczeniu silnika i wyciagnieciu kluczyka ze stacyjki wiec amator łatwego zarobku bedzie wiedzial ile masz wlane.

heh tak myslalem i myslalem i mam proponuje zalożyć koncówke ( korek wlewu gazu)
byc moze odstraszy to cwaniaczków ????
puki co walcze z pzu o odszkodowanie po kolizji (sprawca nie miał oc) wszystko idzie z mojego ac - chca mi dowalić zwyzki itp ....
CZY ZAWSZE NA KOLIZJI TRZEBA BYĆ W PLECY ???

hehe jestem tylko ciekaw,kiedy zaczna spuszczac gaz ze zbiornikow < hahaha > no nie moge po prostu... polak potrafi...

a moze zalepic zywica?? sa takie specjalne latki, kiedys malucha tak pozalepialem jak dziury sie robily