MotoNews.pl

Rury na klatke w okolicay Bielska Białej

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chłopaki nie wiecie gdzie możan dostać ryrn na klate czyli 50x2mm 45x2.5mm 40x2mm oraz 38x2.5mm w centrostalu powiedzieli mi ze najciensza scianka jakla maja to 3.6mm a ja wozu dociążać nie potzrebuje dość pilna sprawa dajcie znać jak się oriętujecie pozdro.

odświeżam

sosnowiec jest w okolicach bielska?

jest huta buczek(teraz zdaje sie "technologie buczek"),jest tez rentrans(tylko ci bardziej kwasówkami)-można popytać

No mam do sosnowca z 70km ale mar jakbyś miał okazję to prosiłbym bardz abyś sie zapytał czy oni sprzedają takie rury ja sam jutro postaram się tam zadzwonic jak znajde numer gdzies pozdro.

W żywcu na leśniance jest dość dupny zlom. Tam na pewno coś znajdziesz. My tam kupowaliśmy i fi50 mieli od ch..a. Jak dobrze poszukasz to możesz znaleźć rurki w nienagannym stanie. Pozdro!!

Cytat:
2005-09-12 21:12:56, DAWCY pisze:
W żywcu na leśniance jest dość dupny zlom. Tam na pewno coś znajdziesz. My tam kupowaliśmy i fi50 mieli od ch..a. Jak dobrze poszukasz to możesz znaleźć rurki w nienagannym stanie. Pozdro!!

klatka z rur ze zlomu, tego na tym forum chyba jeszcze nie grali. bylo chyba o klatce ze 126 do 125 albo na odwrot ale czegos takiego jeszcze nie

nie no na klate to muszą być nowe piepsze nie będę ryzykował że nadrdzewiała rura złamie się gdzieś podczas jakiegoś dzwonu i np obetnie mi noge, poza tym to abstrakcja rury ze złomu mogą być na wydecha jak są ładne

ze zlomu to sie drabine bierze i wycina flansze nie zoltar ?

flansza z drabiny taaa

Cytat:
huta buczek

Moja huta
Sroki,ale powstrzymac sie nie mogłem

ja polecam centrostal w Katowicech na Ligocie- tam jest wszystko

Nie wiem czy slyszeliście panowie o tzw ocynkowanych rurkach. jak wam to zardzewieje to nie wiem jaka odmiana rdzy jest u was ale moja klatka jak byla tak jest i ni ch.ja rdzy nie widać. a poza tym ja jak kupowalem rurki dla siebie to one byly z jakiejs fabryki więc im sucho bylo i wogole. BEZ ODBIORU

tylko jak to spawasz to jedziesz całym słownikiem łaciny a do tego wygląda to potem jak kupa chyba że naprawde zalezy ci na lansie i sobie potyem ją wypolerujesz aha tylko czekaj bo już sam nie wiem czy chodziło ci o ocynk czy nierdzewke...

Ocynk ocynk!! Wystarczy zeszlifować cynk w miejscu gdzie pójdzie spaw a pod spodem jest już stal a ją to juz się spawa gitarka. Nierdzewkę jak sie zespawa to dopiero rdzewieje więc wole nie testować tego na czymś co ma bezpośredni wplyw na bezpieczeństwo. Pozdro!!

Ireco jest z bielska i kupuje w czechach , coś w tym musi być

Seba a nie oriętujesz się czy ireco by mi sprzedał??? bo pewnie będzie chciał zrobić kalte a nie sprzedać a to się wiąrze z odpowiednimi kosztami.....

no to tyle co sie dowiedziałem to to ze w rentransie(291-82-62) maja tylko 48x3.2 . do Buczka(266-55-37) sie nie moge dodzwonić

Cytat:
2005-09-13 22:50:48, LoRd_S pisze:
Ireco jest z bielska i kupuje w czechach , coś w tym musi być

Moze Ireco kupuje rury Cro-Mo? (stal chromowo-molibdenowa) - Gadzio ma taka klatke w malcu i rury byly wlasnie z Czech albo Slowacji, nie pamietam. Kaza - podesle Ci telefon do kumpla ktory robil moja klatke (on mieszka w Dobczycach) - mysle ze nie bedzie robil tajemnicy gdzie kupuje rury...

Co do rur ocynkowanych to są takie w sprzedaży ale są to ryry ze szwem a o ile wiem to klatki się robi z rur bezszwowych. Co do średnic to z tych co podał kaza raczej bezszwowych rur nie znajdzie. Średnice koło tych to 51; 48,3; 42,4; 38. Co do ścianek to przy takich średnicach razczej 2,9 to minimum. No może 38 i 42,4 trafiło by sie 2,6. Ireco kupuje w czechach bo tam też robią takie rury i nawet do kraju się je importuje. Wiem bo tym handluje. Polski gatunek to R35 a czeski St 37.0. Chromoniklem też handluje ale te materiały to dużo dużo drożej wchychodzą i taka klatka mogła by już wyść w tysiącach.