| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
figo fiat 126p Mikołów | 2005-09-12 11:48:28 witam
po raz kolejny złamała mi się końcówka kabla wysokiego napięcia przy rozruszniku. powód nasze pier.....e dziurawe drogi i obniżone zawieszenie.
może ktoś z was miał podobne problemy!!!! szukam pomysłu żeby ta końcówka więcej się nie łamała! albo coś zastępczego pozdrawiam FIGO |
ash Fiat Kowary/Wroclaw | 2005-09-12 12:10:34 a sprawdz czy przypadkiem metalowa rura od ogrzewania sie ma jakis luzow , a co do koncowki , to ja mialem chwilowo na patent zrobione czyli bez tej koncowki , do golego kabla doczepilem kawalek innego kabla i przymocowalem na podkladki do rozrusznika. ale sprawdz ta rure , u mnie miala luzy i poporstu walila o przewod. pozdro |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2005-09-12 14:02:19 Dziwne...Ja śmigam już prawie dwa lata na niskim w miarę zawiasie i nie mam problemów;] |
Smutny_Gizd F&F Sympatyk drutwagen Allenstein, Ostpr. | 2005-09-12 14:09:01 Nie rozumiem co ma zawias i dziury do kabla? Chyba że ci ten kabel po prostu luźno zwisa, telepie się, to i nie dziwne że się urwie.
O ile dobrze pamiętam mocuje się go do wspomnianej wyżej rury od ogrzewania, może to mocowanie ci odpadło? |
speed555 F&F Sympatyk Seicento Sporting, 1 ... Tarnów | 2005-09-12 21:51:37 Hehe ja tez ostatnio mam z tym problemy. Dzis znow mi sie urwała ta koncowka co sie ja przykreca do rozrusznika.
Wydaje mi sie ze wina jest to iz silnik sie rusza podczas dodawania gazu i ten kabel zahacza o bude i po jakims czasie sie urywa. |
bassman Lancia Dedra SW Łódź | 2005-09-13 06:14:51 Ja zrobilem tak: (dzial juz 1.5 roku) wyplatalem kabel od ltka na srodku komory silnika i przewloklem po skrzynce do rozrusznika jest zamocowany opaska plastikowa do rozrusznika (na okretke) a kabel od akku do rozrusznika nieco wysnulem z budy (dla lekkiego luzu) i podobnie zamocowalem do tej rury od ogrzewania. |
famka F&F Wolny Słuchacz :) 126p Warszawa | 2005-09-13 23:31:10 też tak mam , juz 3 razy stałam i nie powiem co mówiłam w duszy , ale pierwszy był najlepszy , bo nie wiedziałam co jest grane i godzine sie zastanawiałam ze elektryka do wymiany bo sie nie znam
ale teraz juz wiem gdzie go wsadzić |