Problem z prędkościomierzem:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam problem w moim escorcie nie działa prędkościomierz. Uszkodzomy jest najprawdopodobniej elemnent znajdujący wię w skrzyni biegów twierdzę tak ponieważ wymieniłem linkę prędkościmierza i jeśli sie pokręci ową linką to wskazówka się wychyka. Pomóżcie bo niewiem jak wymątować owy element ze skrzyni i czy w ogule coś takiego da się wymienić

KOLUNIU !!! MIAŁEM TO SAMO , A STAŁO SIE TAK:::::LINKA WCHODZI DO IMPULSOMETRA(TO JEST TO COŚ Z KABELKIEM)A Z TAMTAD IDZIE PLASTIKOWY BOLEC DO SKRZYNI I PEWNIE ON SIE UŁAMAŁ. MUSISZ ODKRECIC LINKE I POTEM IMPULSOMETR,NASTEPNIE NAJLEPIEJ NA KANALE PRZY WEJSCIU DO SKRZYNI (SLIMAKA) JEST BOLEC KTORY MUSISZ WYJAC I PO WYJECIU GO WYJDZIE CI WSZYSTKO TJ PLASTIKOWY SLIMAK Z BOLCEM..

A u mnie problem z prędkościomierzem wygląda tak:

Do 60 km/h działa ok. Powyżej tej prędkości, najdalej wskazówka wędruje do ok. 70 km/h i stop. Co to może być? Mam takie podejrzenie, że przy prędkościomierzu, tam gdzie wchodzi końcówka linki jest już zużyty materiał. Czy dobrym pomysłem jest obłożenie końcówki linki, np. folią aluminiową?

ja mam to soamo co wiali
czy ten plastikowy elemet jest drogi?