Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bartis HF MEMBER Hyundai Accent Rybczewice | 2005-09-13 19:44:22 U mnie też to jest. Wymieniałem raz pochłaniacz oparów czy coś takiego. Przez jakiś czas był spokój. Aż się w serwise dziwlil że mnie długo nie było.Ale teraz znów to sie robi. ale silnika nie osłabaia. przez jakiś czas jeździłem wogóle bez tego czujnika i nawet było dobrze. |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-13 20:33:21 Zatkany kanalik doplywu, wyrownania cisnienia. Jest albo w korku wlewu albo dodatkowa rurka przy wlewie. W maluchu mialem rurke a w Accencie jest dziurka w korku. |
![]() speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2005-09-13 21:57:31 a czy ta rurka może być pod autem?? bo u mnie jakas taka wystaje i jest zatkana śrubą ![]() ![]() |
![]() cehol HF MEMBER hyundai pony gsi piekary śląskie | 2005-09-13 22:21:48 zatkane odpowietrzenie zbiornika . dla testów wystarczy pojezdzic z poluzowanym korkiem paliwa. |
![]() PioMan HF MEMBER Hyundai Accent Warszawa | 2005-09-14 00:48:12 Heh tam wam sie predzej zbierze nadcisnienie z oparow szczegolnie w lato nizz podciesnienie. Poza tym nie odczul bys i tak tego w jezdzie. |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-14 07:22:42
Zebys sie nie zdziwil. Sprawdzone empirycznie - tak chyba sie mowi - na paru wozikach. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-09-14 07:34:07 ] |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-14 07:30:26
Z tego co sie spotkalem to leci od gory rury wlewu paliwa w dol. Ma dlugosc od parunastu centow do czasami wysokosci podlogi ale to b. rzadko. Wlasnie koncowka przez brud sie czesto zatyka. Sprawdz bo moze masz w korku. Zwykle dziurka jest w pokrywce mimosrodowo ale czasem i w srodku. Nie jest za duza i idzie przegapic ale wystarcza dla powietrza. |
![]() Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-09-14 22:32:39 Zapomnialem dodac ze sa typy korkow ktore maja to rozwiazane pod pokrywa korka od strony gwintow. Tak wiec trzeba samemu do tego dojsc i szukac. Jak powiedziano sproboj troche pojezdzic z nie dokreconym korkiem lub calkiem go wykrec. Jak bedziesz mial malo paliwa to Ci nie wyleci a bedziesz wiedzial czy utrata mocy to na pewno wina podcisnienia czy moze jeszcze cos. |