Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() remigius1 opel omega B caravan GDYNIA / IłAWA | 2005-09-14 13:37:36 Witam, tak jak w temacie ni z tego ni z owego silnik zaczal mi sie dlawic i dostał drgań z rury leci biały dym obojetnie czy na gazie czy na benie, przy rozruchu poczulem jak by cos przeskoczylo i tak 3 razy dopiero za 4 zaskoczył. Pasek z calym kompletem rolek byl wymianiany 10 tys wczesniej, pomocy. |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2005-09-14 14:02:33 Jeśli jeszcze silnik działa to go zgaś i holuj Ome do warsztatu.
Moje typy to: - uszczelka (pod głowicą) - zawór (wypalony) - panewka (obrócona) - rozrząd (przeskoczył) Obym się mylił ![]() ![]() |
![]() remigius1 opel omega B caravan GDYNIA / IłAWA | 2005-09-14 15:00:42 dodam nowe wieści: pod korkiem wlewu oleju zrobilo sie "białe masełko" odkreciłem korek pojemnika z płynem chłodzącym a tam dymek i tak jakby zapach spalin ![]() ![]() |
![]() 3 DEADSOUL e60, Traxxas VXL Warszawa | 2005-09-14 15:03:08 Uszczelka pod głowicą.
...... i nie jeździj z tym bo teraz masz smarowanie WODĄ (płynem chłodzącym) a nie olejem ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: 3 dnia 2005-09-15 13:59:22 ] |
![]() remigius1 opel omega B caravan GDYNIA / IłAWA | 2005-09-14 15:17:34 Dzieki 3 teraz trzeba zalatwic gdzies dobra i tanią uszczelke i wszystko co moglbym wymienic po drodze, podobno tez glowice trzeba dac do splantowania |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2005-09-14 16:00:11 że uszczelka to też się zgadzam,
a czy głowicę planować - lepiej najpierw dać do sprawdzenia, czasem "się uda" ![]() |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-09-14 19:24:17 Remi, sądząc po roczniku, masz pewnie ok 200tkm, a ponieważ z tego co piszesz z pewnością trzeba zdjąć głowicę. Jeśli zdechła uszczelka od razu zrób następujące rzeczy
1- sprawdź kolektor wydechowy, tzn niech go odkręcą, splanują i założą nową elastyczną uszczelkę 2- wymień prowadnice zaworów i uszczelniacze trzonkow zaworowych 3- głowicę splanuj, oczywiście nie po to, żeby podnosić stopień sprężania, a po to, żeby nie powtórzyła się zabawa z przeciekiem 4- jeśli będą demontować korpus przepustnicy, to niech założą nową uszczelkę, jeśli założą starą, może łapać fałszywe powietrze i będzie problem z wolnymi obrotami. warto to zrobić za jednym zamachem skoro już głowica na wierzchu, po co narażać się na ponowne koszty za czas jakiś Pozdr i daj znać co nowego Janusz |
![]() autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-14 21:56:22
Dokładnie, nic dodać ,nic ująć i nie oszczędzaj na główce bo będziesz ściągał jeszcze raz. |
![]() remigius1 opel omega B caravan GDYNIA / IłAWA | 2005-09-14 21:57:02 Dzięki Janusz za porady, na pewno to zrobię, muszę pozamawiać wszystkie te uszczeleczki i do mechanika. Jak bedę coś wiedział to dam znać, Pozdrawiam. |
![]() JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-09-14 22:06:08 Remigius, nie wiem, czy ci się na coś to przyda, ale w sierpniu wracając znad morza, naprawiałem omę w Grudziądzu i na wylocie na Iławę zaopatrzyłem się w fajnym sklepiku z częściami. Był duży wybór w sensie ceny i asortymentu. Za rondem z Mac Dnaldem jadąc na Olsztyn po prawej stronie,jakieś dwa kilometry, duży napis na parterowym budynku AUTO CZĘŚCI, .
Trzymanko |