MotoNews.pl

Seat Cordoba zasilany gazem- szarpie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zalozony sekwencyjny wtrysk gazu / BRC/ w samochodzie Seat Cordoba 1.4. Problem - szarpie silnikiem podczas szybszego dodawania gazu. W zakladzie gdzie go monotowali caly dzien probowali skorygowac ten problem lecz on nadal sie pojawia. Problem ten mam od samego poczatku jak tylko zalozyli zasilanie na gaz.

[ wiadomość edytowana przez: Krzysztof5811 dnia 2005-09-14 14:15:01 ]

mam w swijej landi renzo było tak samo po wyczyszczeniu przepustnicy problem znikł

tez mam sekwencje na Cordoba1,4 . Mnie nie szarpie - za to wyje reduktor... czy cuś . Ale chyba już przechodzi ...
(Przepustnica sterowana elektronicznie - możliwe, że czyszczenie poskutkuje na problem Krzyska).
Seatowcy Kordobowcy - jak wam autka palą ?
Czy listwa wtryskowa hałasuje na wolnych obrotach ?

cordoba 1,4 75 koni instalka landi renzo
pali 8,5
listwa klekocze tki jej urok

moja pali gazu :
8 - na trasie
10- w miescie ... a wtrysk sekwencyjny miał byc taki ...ekonomiczny.
- listwe (Matrix) słysze tak jakbym miał diesla... czy to jest urok ?

próbowalem zastosowac nawet maty wyciszające - bez rezultatu.

pytanie:
czy wymieniałeś świece,jeśli tak to na jakie

jesli chodzi o mnie to mam Briski Silver dobrane z katalogu - wymieniłem bo mi gazownik powiedział, ze mam kiepskie spalanie przez stare swiece.
Oczywiście nic sie nie zmieniło... pali jak palił.

Witam, widziałem u znajomego gazownika właśnie cordobe w której był ten sam problem. Od razu po zainstalowaniu, przy niskiej prędkości i mocniejszym wciśnięciu gazu szarpał. Zmienił wtryskiwacze na mniejsze ( chyba z czerwonych na niebieskie) i problem jak ręką odjął.