MotoNews.pl

Czyszczenie silnika krokowego a regulacja gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
omega 200 16v na sekwencji

Z tego co wyczytalem w wyszukiwarce to chyba mam brudny silniczek krokowy < czasem nierowno pracuje na niskich obrotach, podnosi sie momentami obr na 1500 obr i spada, poprosru chodzi nierowno>> i na benzynie i na gazie>> kilka razy nawet zgasl przy hamowaniu < tydzien nie jedzilem >
Nie wiem czy to silnik krokowy jest brudny czy regulator wolnych obr ???
***Czy po czyszczeniu silnika krokowego trzeba jechac na regulacje gazu ??? Auto malo pali i dobrze w sumie chodzi wiec nie chcialbym zeby ktos w tym grzebal.

Cytat:
2005-09-14 20:00:25, rafalklamut pisze:
omega 200 16v na sekwencji Z tego co wyczytalem w wyszukiwarce to chyba mam brudny silniczek krokowy < czasem nierowno pracuje na niskich obrotach, podnosi sie momentami obr na 1500 obr i spada, poprosru chodzi nierowno>> i na benzynie i na gazie>> kilka razy nawet zgasl przy hamowaniu < tydzien nie jedzilem > Nie wiem czy to silnik krokowy jest brudny czy regulator wolnych obr ??? ***Czy po czyszczeniu silnika krokowego trzeba jechac na regulacje gazu ??? Auto malo pali i dobrze w sumie chodzi wiec nie chcialbym zeby ktos w tym grzebal.

dodam jeszcze ze kable i swiece sa nowe, wymienialem sam z 2-m-c temu.

No ja powiem ci, że nigdzie nie jeździłem do "regulacji gazu", po tym jak przeczyściłem mojej Omie silniczek krokowy.
Ale co raczej nie powinno dziwić, spalanie mi zmalało o około 1 - 1,5 l/100km!!

Pozdrawiam!!

DZIEKI !!!
JAK BEDZIE OK PO CZYSZCZENIU TO NIE BEDE NIC RUSZAL BO JESZCZE SPAPRAJA

Witam, silnik krokowy to inaczej regulator wolnych obrotów. (z tego co wiem)

u mnie nic złego nie zauwazyłem po czyszczeniu silniczka krokowego. Aby tyle że chodził równo , ale nie odrazu. Zrobiłem kilka kilometrów i dopiero doszedł do siebie. czyściłem już dwa razy co ok 5tys km