MotoNews.pl
4 Jak usunac klej po listwach. (114562/0)

Jak usunac klej po listwach.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz mnie chuj spala ,oderwalem listwy,a tam jakas jebana tasma,scieralem ten syf 2godziny i nawet jednej strony nie wyczyscilem.Co radzicie?

Kup w sklepie z artykułami dla drukarzy/drukarni płyn do czyszczenia wałków gumowych o nazwie Nowogum. Polecam-jeszcze nie trafiłem na coś z czym by sobie nie poradził a przy tym nie reaguje z lakierami i plastikami. Generalnie R_E_W_E_L_A_C_J_A

a koszt??

Bodaj 30 zeta za litr-a litr Ci starczy do końca życia-zajebiście wydajny jest ten płyn a do tego nie śmierdzi tylko wręcz pachnie

Wielkie dzieki,jutro zapodam.

Osobiście nie znam tego środka ale polecam dwa sprawdzone w 100% a nawet milionie.
Pierwszy to guma na wiertarke do ścierania kleju ( gumka ta jest bardzo mięciutka i usówa klej. Trzeba tylko z wyczuciem dokładac wiertareczke do lekieru. Jedna gumka starczy Ci na cał samochód spewnością.)
Lub też użycie zmywacza czyli PK 700 RMowskiego. Lakierowi nic nie zrobisz a wszystko można nim doczyścić. Idealny środek do czyszczenia lakieru z różnych tego rodzaju rzeczy.

kup sobie nitro, do rozcieńczania lakierów zejdzie po sekundzie pozdrawiam

Cytat:
2005-09-15 22:34:43, grzesxxxx pisze:
kup sobie nitro, do rozcieńczania lakierów zejdzie po sekundzie pozdrawiam

Cytat:
2005-09-15 21:01:36, -SerU- pisze:
Kup w sklepie z artykułami dla drukarzy/drukarni płyn do czyszczenia wałków gumowych o nazwie Nowogum. Polecam-jeszcze nie trafiłem na coś z czym by sobie nie poradził a przy tym nie reaguje z lakierami i plastikami. Generalnie R_E_W_E_L_A_C_J_A

Nowogum rządzi, pachnie pomarańczowo a jak się czyści elementy gumowe tym to dosłownie wyglądają jak nowe, polecam.

Cytat:
2005-09-15 23:22:03, Sllowik pisze:

:> śmiej sie, ale mojego lakieru to nie ruszylo

ja usunalem syfy po znaczku CINQUECENTO kumplowi ktory tez dupcyl ze próbowal wsyztskiego - pasta Tempo. leciutko bez polerki tylko napuscilem poczekalem i przejcechalem szmataka a klej puscil elegancko