Ubezpieczenie OC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Za 35 dni kończy mi się ubezpieczenie, więc mam jeszcze 5 dni aby zrezygnować i zmienić ubezpieczyciela.
Poprzedni właściciel ubezpieczył auto w HDI Samopomoc.
Zastanawiam się nad zmianą.Mam czas żeby to zgłosić do 20 IX.
Jaką firmę doradzalibyście??
Gdzie najlepiej?
Mam zniżkę 60 %.

Pozdrawiam

Kilku moich znajomych ubezpieczło się w Samopomocy ale obecnie żaden. Znajomy Broker twierdzi że firma jest niewypłacalna. Nie wiem ile w tym prawdy ale ja od lat korzystam z PZU i nigdy nie miałem problemu z wypłatą odszkodowania.
Pzdr.

A co to szkodzi ze np firma jest niewypłacalna. OC wypłacane jest dla tego którego poszkodowaleś (sam z niego nic nie dostaniesz). Napewno nie kupowalbym tam AC ale od kilku lat mam OC i jest najtaniej na rynku. No chyba że chcesz wykupić jakiś pakiet AC+OC to wtedy trzeba szukać jakiejś "super Firmy".

I jeszcze jedno, podobno można wykupić OC w Poczcie Polskiej gdzie jest jeszcze taniej niż w Samopomocy. Dla przykłady w samopomocy place 211 PLN/rok a w Link4 zaspiewali mi 70 PLN wiecej.

Poczta nie jest taka znowu tania (pewnie zależy od auta) ale co ciekawe możliwe jest u nich rozbicie płatności na 4 raty a nie tylko na dwie.

Ja tam polecam Allianz. Mam u nich OC już chyba na 4 czy piątym aucie i cena zawsze była korzystna. Chyba mają na www kalkulator.

W tym kalkulatorze to mi wychodzi dużo drożej niż w PZU

Do tej pory płaciłem w MTU 340 zł (60% znizki) za OC mojego RAV4 i myślałem, że się taniej nie da...

Ale znalazłem jeszcze taniej w allianzdirect, tylko 280 zł.

Warto więc sprawdzić. http://www.allianzdirect.pl/

Toyotę mam ubezpieczoną w PTU - 502 zł 40% pakiet z NW ale drugie auto ubezpieczyłem w AXA, można rozbić spłatę na 12 rat. Najtaniej nie jest ale zamierzam szybko sprzedać auto więc mi sie kalkuluje.