MotoNews.pl

NUMER VIN

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam czy ktos wie moze czy to wynalazku typu fiat 125p ktos zrobil stronke gdzie mozna sie dowiedziec szczegolow o swoim kredensie??

Może tu??

podpinam sie tez do tego pytania, moze ktos ma jakis klucz do rozkodowania numerow machuchowskich ??

Cytat:
2005-09-16 14:53:45, simon_pg pisze:
Może tu??

Wynik po wprowadzeniu numeru mojego fiaciaka (a mam 17 znakowy zastepczy wybity, wiec powinien sie zgadzac)
Cytat:
Nie rozpoznano WMI

We wprowadzonym ciągu znaków FS0115C4176025452 - nie rozpoznano Światowego Kodu Producenta (WMI).

Przyczynami tego zdarzenia mogą być:

wprowadzenie na pozycjach definiujących Producenta pojazdu - wartości błędnych lub całkowicie przypadkowych,

aktualne bazy danych aplikacji VINChecker nie zawierają informacji pozwalających na zdefiniowanie wskazanego producenta – jeśli faktycznie istnieje.

[ wiadomość edytowana przez: Julo_ dnia 2005-09-16 15:24:08 ]

Jakiaś do dupy strona bo nawet VIN'u z nowego samochodu nie umie odczytać

U niektórych modeli Fiata 126p (nie wiem jak inne modele Fiata) nie da sie sprawdzic numeru VIN, ponieważ jest o jedna cyfre wiecej niż powinno być, ja tak mam ze swoim maluchem który byl montowny w FSM, ale nadwozie pochodzi jeszcze z włoskich magazynów, problemem jest cyfra ktora jest zaraz za pierwszym członem czyli:

FSM126A1176XXXXXXX

gdzie:
FSM - producent
126 - model
A lub A1 typ
176XXXXXXX - numer nadwozia

Problemem jest typ nadwozia oznaczony "A1" który dotyczy modelu z silnikiem 650 w latach '77 do któregoś tam, wiem że w późniejszych modelach poprawiono ten błąd, prawdopodobnie jak zaprzestano produkcji silników 600ccm

mojego nie ma....
zaczyna sie od SUF126....

eee marny coś ten dekoder... mojego malca nie znalazł i rodziców opla tak samo

mi wyszlo ze kraj pochodzenia ITALY
a miejsce montarzu WŁOCHY
wiec nie wiem co o tym myslec wielki lol

a jaki masz ten numer?

zfa126a0008...................

btw. jak tam sie sprawuje zamek na klape
i prosilem cie o foty wydechy co tam masz:> ?

[ wiadomość edytowana przez: kisiel_kubol dnia 2005-09-16 19:56:25 ]

JA już długo szukam i nie znalazłem nikogo kto potrafi odczytać Vin w 125'ce... w polonezie bez problemu... ale niestety fiata jest zupełnie inaczej zakodowany...
jedyne co jest do odczytania to typ silnika...