MotoNews.pl

Dobry zakład w krakowie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich ...

To mój debiut literacki, więc proszę o wyrozumiałość.
Sprawa jest prosta , noszę się z zamiarem zagazowania w najbliższym czasie mojego pojazdu tj VW polo 1.6 z 1999r.
I mam poważny dylemat ponieważ przeglądając wątki na tym forum i odwiedzając inne strony traktujące o tej tematyce, wygląda na to że trudno znaleść w Krakowie porządnego gaziarza..
Już byłem zdecydowany na BZK ale w jednym z wątków został on mocno skrytykowany...Proszę forumowiczów o pomoc w podjęciu decyzji gdyż mam już coraz większy mętlik w głowie....

Nie będę się odzywał na temat warsztatów których nie znam!

-Warsztat na ul.Geodetów, zagazowałem tam jedno auto, wszystko ok, dwóch znajomych także tam montowali gaz i wszystko ok, żadnej papraniny i drutowania, niestety nie są najtańsi!!!

-Warsztat na ul.Na Dołach, gdy udałem się do nich z problemem, nie mogli znaleść usterki, wymienili nie to co trzeba i w końcu stwierdzili że nie zajmują się instalacjami tej firmy i powiedzieli żebym pojechał gdzie indziej. Kumpel zamontował tu gaz do CC i nie był zadowolony, miał problemy z naprawą gwarancyjną, a sama instalacja wydawała się założona "mało profesjonalnie"

-Warsztat na ul.Płaszowskiej, gość tam spuścił mi kiedyś z butli 20 litrów gazu, po czym okazało się, że nie tak należało postąpić, bo naprawa nie wymagał tego!!! Kolega zamontował tam instalację wtrysku sekwencyjnego i problemy ma do dziś! Nie potrafią poradzić sobie z falulącymi obrotami, instalacja założona bardzo niechlujnie, przewody wiszą pod autem, pod maską wszystko na "pajączkach" się telepie w czasie jazdy!!!

-Warsztat na ul.Myśliwskiej, tu zagazowałem trzy swoje auta! Pełen profesjonalizm, zero problemów, każdy kto widział zamontowaną tam instalację mówi że, montaż na szóstkę! Jak by tylko poprawili swoje podejście do klienta to nie było by się do czego przyczepić!

To są moje doświadczenia, nie chcę się rozpisywać o innych warsztatach, bo tam nie byłem, słyszałem tylko sporo złego na temat BKZu w Politechnice!

Pozdrawiam.

Dzięki za każdą wypowiedż , czyli słowa krytyki dotyczące BZK nie były bezpodstawne, a czy ktoś miał może styczność z zakładem montującym gaz na ul,Mogilskiej bo byli oni na drugim miejscu na mojej liście...

Moją opinię dot. firmy Autopegaz można przeczytać w podwieszonym wątku z opiniami.

[ wiadomość edytowana przez: piter34 dnia 2006-06-04 21:14:07 ]

Na Mogilskiej spoko tylko badz przy montażu. Ceny maja nawet dobre ale "fachowców" jak nie przypilnujsz to ci namaca

Witam!
Ja jakieś dwa miesiąc temu zagazowałem auto w AUTOCENTRUM - zakładają tylko Elpigaz- na Walerego Sławka i co do motażu to mam drobne uwagi bo mozna to było zrobić lepjej ale i tak zrobili to co sobie zażyczyłem po tem a więc obsłóga i przegląy zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Odnosze wrażenie że przykładaja się bardziej po zapłaceniu faktury niż przed czego nie doświadczyłem w BKZ'cie. Mogę śmiało polecić ten zakład nie dość że ceny przyzwoite to obsługa na wysokim poziomie. Drugą firmą którą moge polecić to jest PEGAZ robia bardzo staranie i dobieraja dobrze instalacje natomias są drodzy i po montarzu ich entuzjazm odrobine słabnie ale ogólnie są dobrzy i wiedzą co robią. Złe doświadczenia ma jeszcze z Fugazi i ich także nie polecam.

Witam,
Ja z czystym sumieniem moge polecic "AutoGaz" na ul. Geodetow os. Grebalow. Profesjonalisci w kazdym calu. Moze nie sa najtansi, ale czlowiek jest pewien swego auta na trasie. Ja zalozylem u nich gaz i nie mam z nim zadnych problemow. W ogole nie czuje, ze cos zmienilo sie w mym aucie, no moze oprocz tego ze podjezdzam i tankuje gaz o ponad polowe tanszy od benzyny i wtedy usmiech gosci na mej twarzy

Wybralem "AutoGaz" po rozmowach ze znajomymi, ktorzy juz kilka aut u nich robili i podobnie jak ja nie maja zadnych problemow z instalacja. A i jeszcze jedno jesli bedziesz dobrym negocjatorem to moze ci sie uda troche cene zbic, mnie sie ten wyczyn sie udal...

Pozdrawiam

xsiol

P.S. Jesli bedziesz chcial na nich namiary to daj znac.

Link: Tam jest o Krakowie mój post
Pozdr