Klapka wlewu paliwa :-(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!!
Niestety dołączam do grona okradzionych. Dziś w nocy urwali mi z mojej beci klapkę wlewu paliwa. Urwali ją tak nie fortunnie, że raczej muszę kupic całość razem z zawiasami. Jeżeli ktoś coś wie na temat wymiany to bardzo bym prosił o podpowiedzi. Był już taki wątek na forum, ale nie potrafiłem go odnaleźć. Więc byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś przybliżyłby mi opcje naprawy - wymiany i jej koszta - oczywiście nie licząc malowania. Z góry dzięki. Pozdrawiam

Cytat:
2005-09-16 22:57:06, Buczer pisze:
Witam !!! Niestety dołączam do grona okradzionych. Dziś w nocy urwali mi z mojej beci klapkę wlewu paliwa. Urwali ją tak nie fortunnie, że raczej muszę kupic całość razem z zawiasami. Jeżeli ktoś coś wie na temat wymiany to bardzo bym prosił o podpowiedzi. Był już taki wątek na forum, ale nie potrafiłem go odnaleźć. Więc byłbym bardzo wdzięczny jeżeli ktoś przybliżyłby mi opcje naprawy - wymiany i jej koszta - oczywiście nie licząc malowania. Z góry dzięki. Pozdrawiam

brak mi słów, nawet niechce mi się juz pisac co myślę, o tych podludziach...

Koszt wymiany w ASO BMW:
- klapka - 100zł
- zawias - 35zł
- malowanie - 65zł
RAZEM 200zł

A po co komu Twoja klapka może chcieli paliwo spuścić...

Klapka była wyrwana, a korek nie ruszony Najzabawniejsze jest to, że na moje osiedle przyjeżdża taka sama E34 jak moja też zielona tylko inny odcień i dziś mój bracik wyczajił, że ona ma klapke, ale całą pogniecioną. Także mam głównego podejżanego.

Co do tekstu:
Cytat:
A po co komu Twoja klapka

Na przykładzie tego gościa co ma tę klapke pogiętom - po co iść do serwisu i dać 100zł + malownaie, czy kombinowac i szukać używanej za 50zł, jak można wyrwać komuś. Co prawda zawias połamał, ale wkońcu swój ma cały. Teraz tylko pomalować i montować.

Może i to teoria spisku bo 100% pewności nie mam, ale wydaje mi sie, że to troche za dużo zbiegów okoliczności. Beta tego gostka jest prawie identyczna jak moja - nawet fele ma takie same - jedynie kolor minimalnie inny odcień. I nagle okazuje się, że facet ma zniszczoną klapkę a moja zniknęła dzień wcześniej. W dodatku klapka zniknęła - zaczep połamany, a wkoło żadnych śladów hamskiego włamania (lakier nie ruszony - normalnie hirurg). Jak ktoś by chciał paliwo to by sie nie cackał - wpakowałby śrubokręt w ten dziubek i po wszystkim. W końcu dookoła stało 200 innych aut - i dlaczego właśnie z mojego chcieli ukraść pliwo
Natomiast jeżeli ktoś chciał coś ukraść na sprzedaż to i by korek wziął bo po 20zł na Allegro lecą. WIĘC JAK DLA MNIE CEL BYŁ JASNY - KLAPKA, KLAPKA I JESZCZE RAZ KLAPKA.

Płakać nie będe bo już zamówiłem sobie drugą klapke w ASO. Zapłace te 200zł, ale tego skur@#$%na załatwie tak, że pożałuje dnia, w którym dotknął moje BMW.

[ wiadomość edytowana przez: Buczer dnia 2005-09-18 00:59:07 ]

Oko za oko. Też mu wyrwij jakąś klapke, np klap(k)e od bagażnika.

Gdyby ten złodziej nie miał BMW to spaliłbym mu to jego autko
U Piotrka Purtaka na Św.Huberta kupowałem zawias coś koło 30zł

VANOS, a możesz mi dać namiar na dobrego lakiernika w okolicach Gliwic, bo mój sie wysypał, a w najbliższym czasie będę potrzebował ??

[ wiadomość edytowana przez: Buczer dnia 2005-09-20 14:04:36 ]

witam ja mam klapke tylko ze czerwona zawias jest chyba uszkodzony bo odpadła podczas wypaku ;( jak cos to moge pchnać pozdro

mam xxxxxxx pozdro jak cos to telefon tak jest najszybciej

[ wiadomość edytowana przez: Jeztom dnia 2005-09-20 17:07:25 ]
[ powód edycji: juz znasz powód ]