| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
mwarchalowski Loża Szyderców BMW 316ti / Polonez ... Wrocław / Zakopane / Żywiec | 2005-09-17 12:49:34 Ni szkoda samochodu oddawać na złom tylko, dlatego, że lpg nawaliło??
DEx |
dcnt MEGA ŁADZIARZ Audi 80, Land Rover ... Pilzno | 2005-09-17 13:47:16 O ile sie dobrze orientuje nie tylko to bolalo autko grzegorza |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2005-09-17 14:14:34 Ugh Grześ - glowa do góry. Miewałem większe schody, ale zawsze jakoś dobrze się wszystko kończyło. Trzymam kciuki za ciebie i za ładę. Musi być dobrze!!! |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2005-09-18 00:24:06 hmmmm Grzes...
jakby to powiedziec - kiedys na kazde auto taki moment nadchodzi... ale od razu zlomowac??? podpicuj troche i szukaj frajera - moze kto kupi. przyklad sprzedazy mojej posklejanej 07 dowodzi, ze cuda sie zdarzaja ![]() |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2005-09-18 01:20:16 Nie no Grzesiu Ty bez łady Wykluczone Ja tez mialem takie chwile, ze juz pytalem o zlomowanie aut albo pisalem ogloszenie o sprzedazy - chocby wtedy, gdy poddobnie jak Tobie otworzyla sie klapa w czasie jazdy, kiedy okazalo sie, ze dziury w podlodze w kazdej chwili groza kontaktem kierowcy z asfaltem, wreszcie kiedyz powodu pekniecia belki pod zderzakiem po raz trzeci nie dojechala na zlot... Zostala - dalem szanse, wiele godzin spedzila nieruchomo w garazu, wiele godzin u mechanikow... Wydalem na nia resztki funduszy. I co ? W ostatnim tygodniu zrobilem nia na luzie 1000 km - potrafi sie od czasu do czasu odwdzieczyc W takich chwilach najlepiej zostawic auto na kilka dni, zapomniec wrecz o nim na chwile i pozniej czarne mysli przchodza. Wiosna nasza ! ![]() |
arsen SYMPATYCZNY GOŚĆ PRZYJEDŹ ZOBACZ!!!!! . | 2005-09-18 02:20:32 kuo sobie 2107 i bedzie git |
Grzegorz75 SYMPATYCZNY GOŚĆ Łada Samara 21093 Zgłobice | 2006-03-08 09:57:28 Powiedzmy iż jedną nogą już dawno wyszedłem z doła a teraz potrzebuję realnego wsparcia. O wymianie na inną samarę narazie niema mowy bo kasa kiepska. A to co mam wydać na złomowanie i wszystkie opłaty związane z rejestrowaniem nowego nabytku na obecną chwilę lepiej będzie wpompować w to co mam a niewiadomo co może siedzieć w "nowym" nabytku. Chociaż czesto się nad tym zastanawiam biorąc pod uwagę aktualny stan bryki a lista jest długa.
Wracając do mojej prośby sklep poplawski Mam gdzieś w domu adres do użytkownika allegro waldi coś tam - zestawy naprawcze do parownika - podobno pewniak. Kto da więcej. Nie chodzi mi o suche adresy lecz sprawdzone. ten wielozawór wymieniać samemu czy jednak w warsztacie. Imprezka około 300-320 zł. |
Grzesiek SYMPATYCZNY GOŚĆ Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-03-08 10:26:25 wielozawór
nie wiem,jaki jest u Ciebie,ale może akurat |
Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2006-03-08 13:38:41 nie ubolewaj na wielozaworem bo to grosze. do butli w kolo jest drozszy ale bez przesady.
jak kupisz uzywane to czapka sliwek. za 300zł to kupisz kompletna uzywana instalacje i to w extra stanie i z butla w kolo. (jak chcesz to Ci za 150zł oddam swoja bo mam, stan bdb, ale butla po terminie, tyle ze w srodku jeszcze 20l. gazu). niektorzy sami wymieniaja wielozawory, z tego co wiem to jakas specjalna pasta uszczelniajaca musi byc. sadze ze zamiast dawac do warsztatu to juz lepiej kupic uzywana butle z dobrym wielozaworem a swoja sprzedac. |
Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2006-03-08 17:08:23 ja nie mam pojecia jak to jest wlasnie z ta pasta.
tak cos tylko slyszalem, ale sadze ze fuck-tycznie musi byc cos specjalnie uszczelniajacego bo przeciez nie ma zartow z takim czyms. a butle mozesz przeciez kupic uzywke w ktorej jest gaz, wtedy masz pewnosc ze wielozawor dziala. nawet jakbys bral cala instalacje to ja sprawdzisz na poczekaniu, elektrozawory przeciez tylko podlaczyc plus i mase, a cewka na parowniku to samo i slychac czy chodzi membrana, jedyne czego nie bedziesz mogl w stanie ocenic to stan membrany w parowniku bo do niej nie wejdziesz ale zawsze bedziesz juz i tak ile do przodu. zestaw naprawczy do parownika (membrany + uszczelki) to okolo 70-100zł (orginalny) i masz parownik jak nowka. ja bym sie raczej nie podjal wymiany wielozaworu, noi nie wiem jak w toroidalnych ale w walcach na wielozaworze sie reguluje ile ma gazu wchodzic do butli (od srodka tak jakby), lub tez katem pod jakim butla stoi. a ze w toroidalnej sie kata nie da zmienic to cholera wie jak sie ustawia na wielozaworze :/ a ustawisz ze bedzie wchodzic max i przy staniu na sloncu moze Ci butle rozsadzic (to jest oczywiscie najczarniejszy scenariusz). nie jestem specjalista w gazie ale pisze to co wiem a troche sie w tym rozeznawalem. bycmoze cos troszke przekrecilem ale raczej z pospiechu, lub jakas drobnostke. zycze powodzenia w poszukliwaniach i naprawie |
![]() Koz3r SYMPATYCZNY GOŚĆ VW Golf MK3 GTI 2.0 ... Białystok | 2006-03-08 21:21:31 polecam uszczelniacze do gwintow LOCTITE. Drogie zdeczka ale dobre . masz tu jakis tylko niewiem czy akurat nadaje sie do gazu ( niewiem do jakiego cisnienia) : http://www.loctite-kleje.pl/towar.jsp?to_id=2352
W robocie uzywam jakiegos przy cisnieniach do 16 bar .. [ wiadomość edytowana przez: Koz3r dnia 2006-03-08 21:23:23 ] |
krzychuk SYMPATYCZNY GOŚĆ Laguna 1.8RT/VW T4 2 ... lublin | 2006-03-08 21:58:55 Grzegorz gaz zostwa tym co sie na rym znaja i dadza ci gwarancjie na usługe.To nie jest benzyna ze wycieknie z baku na ulice.
Ostatnio widziałem ja jakis gosciu mocował zderzki na bardzo długie blachowkrety.Efekt był taki ze blachowkrety wylondowały w baku ale gosciu jezdził tylko na gazie Chodzi oto zebys później nie pluł sobie w brode ześ zaoszczedził pare złotych [ wiadomość edytowana przez: krzychuk dnia 2006-03-08 22:00:19 ] |
Ciurus ŁADA 2105 125p noi P ... okolice Cz-wy | 2006-03-09 16:26:56 a ja powiem szczerze ze zaluje kazdego grosza wydanego na osoby znajace sie na gazie.
wystarczylo troche poczytac i wszystko mozna zrobic samemu a i efekty lepsze. to nie jest zaden komputer itd. wiec wszystkie regulacje, wymiany mozna robic samemu. a zeby sprawdzic czy gaz ucieka to proponuje (wiem ze to sie moze glupie wydawac ale tak robil moj znajomy, ja i zaden jeszcze nie zginal i jest dobrze): wszystko ladnie zrobic, jezeli nie ma gazu w butli to zalac za 5zł odkrecic wielozawor (tankowac na otwartym od wlewu (co jeszcze zalezy od rodzaju wielozaworu)). rozrobic plyn do mycia naczyn lub inne cudo co sie dobrze pieni i nakladac na wszelkie laczenia przewodow instalacji gazowej. ja robie taki przeglad instalacji co jakis czas, i bardziej ufam sobie niz innym. |
luk250 krosno | 2006-03-09 19:18:40 Miałem taki sam problem z wielozaworem na butli. jak trzeba było wymienić filtr musiałem wyjeździć gaz do zera. W tamtym roku wykręciłem wielozawór z butli i przeglądnołem go. Da się to bez problemu naprawić. Na tej śrubie którą zakręca sie gaz w środku reduktora jest zaworek chyba z plastiku jak dobrze pamietam i
on sie zapiekł w środku delikatnie go wyciągnałem nasmarowałem i działa. Był problem z odkręceniem jakiejś śruby już nie pamiętam jakiej ale da sie to naprawić. Spróbuj. |