Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-09-17 21:26:24 witam
niedlugo bede mial mozliwosc garazowania swojego samochodziku (w koncu nie bedzie na niego kapalo ![]() czy ktos to przerabial? moze jest jakis rodzaj wentylacji? albo jak sprawdzic szczelnosc gazu? pozdrawiam |
![]() MAJA_kula Pełnoprawny Klubowicz OPEL ASCONA C GSI 16V Szczecinek/Gdynia | 2005-09-18 00:24:04 ![]() jeszcze nic takiego nie slyszalem hihihihi tak mi sie smiac chce jak bedze cos nie tak to i tak wybuchnie obojetnie gdzie bedze stal, ale cos takiego nei moze miec miejsca!!!jest tyle zaworow ze jak nawet jeden pusci to jest nastepny a prawdopodobiestwo ze puszcza wszystkie naraz jest tak male ze az nie mozliwe!!! |
![]() bobski Forumowicz opel astra Rybnik | 2005-09-18 00:33:28 chodzi o to aby w drzwiach garazowych lub w scianie na dole były nawiercone otwory.to dlatego ze propan butan jest cieższy od powietrz i osadza sie w zagłebieniach.dlatego tez w bagazmniku w otworze na koło zapasowe masz nawiercone dziury...aby sie gaz tam nie odkładał w razie nieszczelnosci. zwykła wentylacja (ta pod sufitem) jest nieskuteczna w tym wypadku.pozdrawiam. |
![]() bobski Forumowicz opel astra Rybnik | 2005-09-18 00:34:29 sorki za rozdrabnianie ale na dowód w niektórych podziemnych parkingach obowiązuje zakaz wjazdu samochodów napędzanych LPG...to tak BTW, żeby nie było ze sobie wymyślam ![]() |
![]() Adrian_M Pełnoprawny Klubowicz Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-09-18 22:58:38 Dajcie spokój ![]() ![]() ![]() Omege garażuje ponad rok, wczesniej przez 4 lata passat tam "mieszkał" i jakos nic nie wybuchło, nawet razu gazu czuc nie było. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() MarekV6 Forumowicz Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2005-09-19 00:01:11
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() p.s odpukać ![]() |
![]() Kamill Ibiza TDI Wa-wa / Ryki woj Lubelskie | 2005-09-19 04:07:38 A jak ma sie w garazu kanał to wtedy dopiero jest problem, mozna ktoregos dnia wejsc do kanalu i nie wyjsc ![]() |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-09-19 09:24:48 no to jestem spokojny
zrobie te dziurki w drzwiach na dole, znajde na wszelki detektor gazu i z glowy ![]() dziekuje za rady |
![]() Adrian_M Pełnoprawny Klubowicz Mazda 323F BJ DiTD Ostrowiec Świętokrzyski | 2005-09-19 13:53:44
wybacz ta relacja jest mi nie po drodze
Moim zdaniem Marcys jest przewrażliwiony. Owszem a LPG wybucha w garażach ale tylko wtedy jak sie grzebie przy instalacje nie majac o tym pojęcia (sam o tym słyszałem ![]()
ło jade zarez na kanał obuduje sobie przewód zeby mi sie nic nie wbiło ![]() ![]()
chociaż tyle sie przyda, bo na tym forum to nie ma nic sensownego juz od dłuższego........ |
![]() Marcys Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra II - Sprz ... Gdańsk | 2005-09-19 14:07:08
przewrazliwiony? przeczytalem w gazecie i ktos mi powiedzial to samo ze istnieje ryzyko wybuchu a wczesniej nie mialem garazu i nie zdawalem sobie z tego sprawy dlatego pytam sie ludzi ktorzy maja z tym doswiadczenie? byly wypadki takie, wybuch zabil 3 osoby a dom zawalil sie CALY przewrazliwiony? ciekawe ![]() |
![]() _Bartek_ Pełnoprawny Klubowicz Poznań | 2005-09-19 17:57:53
i tu jesteś w błędzie - pisać o DUPIE MARYNY możesz sobie OKP NA LUZIE... a nie tu - było konkretne pytanie - i Marcys oczekiwał konkretnych odpowiedzi... czy ja wymyślam? być może ale tylko po to żeby uświadomić tobie twoja krótkowzroczność - ale jak już pisałem - twoja sprawa EOT |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2005-09-19 20:34:45 Wypowiem się tak. Jeśli posiadasz wentylację w garażu, oraz sprawną i szczelną instalację LPG w aucie - to nic się nie stanie.
Oczywiście dochodziło do zniszczenia samochodu i garażu, ale najczęściej była to wina nieszczelnej instalacji gazowej. |
![]() Bufi (S) RegionAdmin Omega B kombi automat Zabrze | 2005-09-19 20:36:18 Wypowiem się tak. Jeśli posiadasz wentylację w garażu, oraz sprawną i szczelną instalację LPG w aucie - to nic się nie stanie.
Oczywiście dochodziło do zniszczenia samochodu i garażu, ale najczęściej była to wina nieszczelnej instalacji gazowej. |
![]() bobski Forumowicz opel astra Rybnik | 2005-09-19 22:39:19 Bufi zwykła wentylacja chocby nie wiem jak sprawna nie daje gwarancji...albo sie ma szpare pod drzwiami i brak kanału albo sie wierci dziury w drzwiach na dole!!! i zasypuje kanał. |