MotoNews.pl
3 Kontrolka układu elektronicznego silnika (115029/27)

Kontrolka układu elektronicznego silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wczoraj podczas jazdy nagle zapalila mi sie owa kontrolka
po jakichs 60km zgasla i teraz niewiem czy cos jest nie tak z silnikeim czy mam sie udac na stacje ??
silnik niby dziala jak dzialal nadal ma swoje dobre osiagi ?

moze macie pomysl co moze byc przyczyna zapalenia sie owej kontrolki ( czerwony silniczek po lewj stronie tablicy )

????

a może byś tak napisał jaki samochód jaka wersja silnikowa? a może to jakiś japończyk?

Zadawaj pytania tak aby było od razu udzielić odpowiedzi a nie dociekać o co biega...!!!

sory zapomnialem
Polonez ATU PLUS 1.6GLI pordukcja 2001

sądząc po roczniku to mysle ze to bosch skoro GLI - masz kilka wyjsc z sytuacji
po pierwsze to uczynnie odpowiadac na pytania
- czy to bosch ?
-czy masz gaz ??
-jaki rodzaj o ile masz i czy wtedy jechales na gazie
-czy aby na pewno dobrze zrozumialem ze przez 60 kilosów Ci sie to swieciło ?????
po drugie
- mozesz przeszukać forum
proponuje rzucic haslo "lampka kontrolna" (check engine)
po 3
- mozesz jechac do warszatu wybulic z 50 PLN i niekoniecznie być mądrzejszym z tym co sie stało - niestety jak w kazdym zawodzie tak i mechanicy dzielą sie na conajmniej dwa rodzaje :
-Ci ktorzy coś wiedzą i umieją
-Ci ktorzy pierdolą robote
wiec na początek przeszukaj forum i potem opisz jaki masz dokladnie problem jezeli jego rozwiazania nie znalazles a postaramy sie cos zaradzic
no - to glowa do gory i do dzieła

ok wiec tak jest to bosch
mam gaz instalacja dosc nowa bo ma rok dopiero
tak jechalem na gazie
tak swiecilo sie okolo 60 km
i pytam sie bo nie mam tyle kasy zeby od tak za kazdym razem jak cos sie zaswieci jechac na serwis i za samo podlaczenie komputera placic 100 zl okolo

Cytat:
2005-09-19 13:24:55, dj-haker pisze:
(ciach) i pytam sie bo nie mam tyle kasy zeby od tak za kazdym razem jak cos sie zaswieci jechac na serwis i za samo podlaczenie komputera placic 100 zl okolo

No niestety dopóki nie odczytasz kodów błędów nikt nie jest w stanie powiedzieć co się stało