Witam,
temat przerobiłem kilkanaście dni temu:
po pierwsze reflektor z auta, które ma kierownicę po prawej stronie i oryginalne reflektory nie nadaje się do jazdy w ruchu prawostronnym, bo oświetla zamiast pobocza - lewą stronę jezdni i nie jest to do wyregulowania - inne szkła w reflektorze - niemożliwe do wymiany ze względu na ich niedostępność jako pojedynczych części i mocne przyklejenie silikonem - dlatego są takie tanie.
po drugie w latach '97-99 były stosowane reflektory sterowane elektrycznie - z silnikiem - jeżeli do wymiany jest również silnik z układem elektrycznego sterowania reflektorem, to można brać nawet "angielski" reflektor z silnikiem za 150 PLN, bo sam silniczek to koszt ok. 400 PLN dostępny tylko w serwisach Hyu
po trzecie - firma DEPO robi zamienniki reflektorów do Hyu i można je nabyć w firmie BHMD w Warszawie lub namówić ich, aby wysłali kurierem - musisz mieć pewne miejsce odbioru, aby zawsze ktoś był - koszt przesyłki ok 37 PLN brutto - nie mają silników do reflektorów sterowanych elektrycznie - koszt reflektora do jazdy po Europie przystosowanego do sterowania elektr. do 4/5 drzwiowego Accenta to ok. 273 PLN
po czwarte - różne wersje nadwozia - a szczególnie trzy drzwiowe - miały różne reflektory - bardziej smukłe z innym mocowaniem
po piąte nie piszcie, że "gość ściągnie co chcesz" - bo przeważnie ściągnie coś, co i tak będziesz musiał przerabiać (rodzaj wtyczki, konektora, kierunku świecenia reflektora

) - jeżeli sam posiadacz auta nie rozeznaje się w rodzaju części do swojego modelu, to skąd ten gościu ma wiedzieć co ściągnąć, przecież aut naszej marki jest niewiele, a modyfikacji poszczególnych serii było mnóstwo.
Podam przykład - włącznik świateł cofania do Accenta - w niektórych źródłach opisany jako wyłącznik świateł cofania ma kilkanaście odmian - i bądź tu człowieku mądry, która nadaje się do Twojego modelu - mnie wymiana włacznika zmusiła do zakupu dwóch typów z czego mogłem wykorzystać jeden po zastosowaniu dobranej chałupniczo podkładki i modyfikacji konektora złącza elektrycznego.
Uff, ale się rozpisałem, ale to chyba dlatego, że nie udzielałem sie od roku i znowu mnie wkurzyły lakoniczne i mylące odpowiedzi na zadany przez użytkownika HFP problem.
Pozdrawiam