MotoNews.pl
7 Jaki antyradar polecacie? (115106/72)

Jaki antyradar polecacie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem, który kupić. Może Whistler? Alboco...

O CBradio już było więc o tym nie piszcie.

Najlepiej żaden albo taki co sam zdejmuje noge z gazu

Za kaskę przeznaczoną na antyradar zakupiłbym jakieś CB z magnesówką na dach. Inni kierowcy bardzo chętnie dzielą się wiedzą o panach z suszarkami. Poza tym używanie antyradaru jest chyba zakazane, a CB nie.

Zbynio, daj sobie spokój z antyradarem, autentycznie...
Pisałem tu już chyba o przypadkach jakie mieliśmy z kumplem podczas Rajdu Polski - 3 razy anty dał ciała totalnie - w tym raz na radar stacjonarny, taki który cały czas wysyła wiązkę!
Pozostałe 2 przypadki - haltowano ludzi przed nami, powinien był to wykryć, a nic nie pikał...

Cytat:
2005-09-19 14:25:26, Zbynio pisze:
Nie wiem, który kupić. Może Whistler? Alboco... O CBradio już było więc o tym nie piszcie.

Miałem Cobre 9000, tani i dobry. Łatwy do rozbudowy. Tu masz link do ciekawej stronki.

Radary i inne...

pozdro
3

zbynio, a nie lepiej TO?

mi 3 razy jadac nad morze antyradar uratowal - oczywiscie noc , prawie pusto a oni za zakretem , na szczecie jechal ktos z przeciwka i jego namierzali u mnie pokazalo .Oczywiscie antyradar zbiera tez duzo smieci w roznych pasmach wiec trzeba poprostu rozszyfowac co jest wiazka radaru a co nie mam unidena nie pamietam modelu ale sprzed jakis 4 lat , ale potwierdzam CB jest o wiele lepsze i mozna sie czasami rozerwac

Odkąd zapłaciłem 200 zł za przekroczenie o 32 km/h w szczerym polu, bez budynków i ludzi (tudzież zwierząt), postanowiłem kupić antyradar. Znajomy amerykanin przywiózł mi ze stanów cobrę 9400 i nie płacę więcej mandatów. Nie potrzebuję go do ochrony szaleństw na drodze ( nie robię tego) ale do identyfikacji radarów w kretyńskich miejscach, ustawionych wg widzimisię jakiegoś sołtysa (sorry dla Sołtysa ), gdzie policja bierze w rękę poza kontrolą. Ten antyradar ma jeszcze jedną zaletę - identyfikuje na stacjach benzynowych systemy kamer przemysłowych. Gdy nic nie "pika" można tankować i jechać w siną dal..... To oczywiście żart..

witam.tak czytam i chciałbym sie zapytac Was co to jet ten "cb"???
ogólnie jak bylem w USA to tam praktycznie kazdy uzywa antyradarów.co prawda czasami sa to fałszywe alarmy ale ogolnie dziala,tylko mnie osobiscie strasznie wku... jak to caly czas pika!!!

CB = CB Radio taka "krótkofalówka" do samochodu
przykład

Zbynio ty masz cb to po co ci antyradar ?
Wytłumacz mi to w czym jest lepszy antyradar od cb

ROBERTHO masz racje
Nie spojrzałem na date

[ wiadomość edytowana przez: robert1x dnia 2006-02-02 21:31:43 ]

Cytat:
2006-02-02 21:02:45, robert1x pisze:
Zbynio ty masz cb to po co ci antyradar ? Wytłumacz mi to w czym jest lepszy antyradar od cb

Wątek Zbynia jest z 19.09.2005r radio z tego co pamiętam "przybyło " mu za jakieś dwa tygodnie

Kolega arturlobodzinski odkopał jakiś stary wątek

[ wiadomość edytowana przez: Prowo dnia 2006-02-03 10:11:04 ]

Cytat:
Ten antyradar ma jeszcze jedną zaletę - identyfikuje na stacjach benzynowych systemy kamer przemysłowych.

Ciekawe jakim cudem.... ??

Vino, technicznie Ci na to pytanie nie odpowiem, ale antyradar reaguje też na "promienie" wysyłane przez kamery - przykład - na wjeździe do Wrocławia, dwupasmówka oddzielona zielonym płotem, tam na prawie każdych światłach są kamery. I antyradar ZAWSZE na nie 'pikał'...

tez przylacze sie do pochwal CB.

Odkad mam, placilem tylko raz, ale to tez z mojej winy. Zapytalem o droge, dowiedzialem sie co i jak i cyk radyjko wylaczone, a muza glosniej... za pagorkiem bylo 107/50 ;( 100pln to i tak lagodny wymiar kary.

A od kiedy jezdze z radyjkiem, wiem duzo wiecej o tym, co dzieje sie na drodze, jakie sa utrudnienia (w tym i suszarki). No i oczywiscie jak jest z kim pogadac, to i podroz szybciej mija.

Poza tym zaczalem inaczej patrzec na kierowcow ciezarowek - juz nie mysle o nich, jak o zawalidrogach (co wczesniej mi sie zdarzalo), a raczej jak o osobnikach, ktorzy moga pomoc...