Tylne nawiewy na nogi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie do tych, którzy wydzierali tapicerkę z samochodu.

Czy macie u siebie nawiew na nogi dla pasażerów siedzących na tylnej kanapie?
Chodzi mi o te elementy zaznaczone na rys. jako 27.

W tamtym tygodnu zakonserwowałem mojego Esperala,
I nie zuważyłem takich nawiewów.

Może coś takiego mają tylko wersje z klimą?

pierwsze słysze o nawiewach na tyl. ja mam wersie z klimą i nic takiego nie mam, i chyba raczej zadne espero nie ma

Według mnie, to takie nawiewy miały tyko Esperaki z automatyczną skrzynią.
Może się odezwą Ci to takie cudo mają, i powiedzą czy u nich to jest.

u mnie: Klima - jest , automat - jest, nawiewu - brak
Kisztan, może pokażesz tą tabelke co jest z prawej strony karty w kartalogu?. Jakośc dojdziemy gdzie to było montowane...

[ wiadomość edytowana przez: Navi dnia 2005-09-20 14:03:38 ]

a czy to czasem nie są nawiewy w podłodze, pod wykładziną????

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-09-20 14:30:51 ]

I co one miałby tam pod tą podłoga nawiewać? Ale OK. Zerwę dzisiaj u siebie cała wykładzinę i wygłuszenie to sprawdzę

Cytat:
2005-09-20 14:30:16, -JACO- pisze:
a czy to czasem nie są nawiewy w podłodze, pod wykładziną???? [ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2005-09-20 14:30:51 ]

Dokładnie tam powinno być, ale u mnie nie ma

Cytat:
2005-09-20 14:32:49, Navi pisze:
I co one miałby tam pod tą podłoga nawiewać? Ale OK. Zerwę dzisiaj u siebie cała wykładzinę i wygłuszenie to sprawdzę

Navi, co za poświęcenie dla dobra sprawy

P.S. Nawiewają na nogi (stopy) pasażerów, by im było cieplej

>>> Tutaj <<<< podaje jeszcze luink do skrinu (większy rozmiar - czytelniejeszy )

Jest tam zaznaczone A (Automat), więc powinienieś mieć to Navi u siebie

No jest napisane w katalogu części, że to faktycznie na tył jest nawiew?!?! Są tam literki "A" ale to nie oznacza, że to jest do automatu tylko. rubryka skrzyni jest obok. Może to jest wyposażenie dodatkowe lub siakaś wersja. Literka "A" nie wiem od jakiego słowa miałaby pochodzić. "S" to jest pewnie standard a "A"?? Może właśnie od "addition - dodatek"??

[ wiadomość edytowana przez: the_undertaker dnia 2005-09-20 16:42:36 ]

a wlasnie ze nawiewy dla pasazerow na tyl Tomek Mydlowski w esperaku ma takie cos bodajrze

A gdzie tam jest napisane ze to jest na tyl? Weglug mnie to normalny nawiew na przod.

Cytat:
2005-09-20 14:50:23, kisztan pisze:
>>> Tutaj <<<< podaje jeszcze luink do skrinu (większy rozmiar - czytelniejeszy

Jest tam też w rubryce opcji oznaczenie &XCA-AJ3

XCA - dla strefy zimnej
AJ3 - z poduszką powietrzną

Może w takim razie tylko skandynawskie wersje miały te nawiewy ?

I możliwe, że ten pomysł zaczął się i skończył na desce kreślarskiej projektanta.

Cytat:
2005-09-20 16:48:27, Hornblower pisze:
A gdzie tam jest napisane ze to jest na tyl? Weglug mnie to normalny nawiew na przod.

Mnie też to na pierwszy rzut oka wyglądało na nawiew przedni, ale jako opis tej części 27 stoi: AIR DUCT - LEG, ROOM, REAR.

Tomek Tych nawiewow nie mial.

Mozna sobie je dokupic z Vectry jak ktos bardzo chce i zalozyc bo tunel do tylu jest.

Te nawiewy byly montowane tylko w wersjach ktore fabrycznie wychodzily jako TAXI i to ylko na KOREE.
W polsce wersji TAXI nie bylo.
Oczywiscie jak ktos by sie uparl i zamowil by z takimi nawiewami to by mu zalozyli ale ogolnie w ofercie ich nie bylo. To ze w ksiazce sa to co innego.
Wiele z tych "wypasow" byly dostepne tylko na rynku koreanskim bo tam sobie lezaly w magazynie i tyle. Czekaly na zamowienie. W Polsce wielu rzeczy nie bylo - zeby kupic Espero w skorze albo z AT to trzeba bylo czekac po kilka tygodni zeby taki dojechal bo byl sciagany z Korei.

Poza tym np w wersji TAXI byl montowany wiekszy bag paliwa

Ciekawe czy w polskojęzycznym (papierowym) katalogu części występują?

W Morawskim jest napisane ze to nawiew na tył.

ciekawe czy dalo by sie to zalozyć, nawet by to dobre moglo być,

Wiktor

w niektórych nubirach tez takie coś montowali.... ale nie potrafiliśmy dojść od czego to zależało

Cytat:
2005-09-21 01:36:42, Kolber7 pisze:
w niektórych nubirach tez takie coś montowali.... ale nie potrafiliśmy dojść od czego to zależało

w "niektórych" leganzach też ......NIEmontowali.....nie potrafimy tylko dojść w których tego Niema

KeyJey
Koreańskie Espera,już na etapie zgrzewania podłużnic były przeznaczonej jako taxi ( dodatkowa blacha osłaniająca podłużnice).Ponadto,nie miały zbiornika benzyny,a w miejscu rury wlewu paliwa był zawór gazowy.Butla była walcowa 80L.Jak był rozwiązany sposób odpalania silnika nie mam pojęcia (wtedy nie miałem espero i mało mnie on interesował ).Zresztą wszystkie taksówki w Korei są zagazowanie (taki przepis), osoby prywatne nie mogą mieć aut z gazem,tylko benzynowe,a diesele mogą być tylko w terenowych i dostawczych.To tłumaczy,że wszystkie koreańskie samochody osobowe są benzynowe.