Odpowietrzenie diesela

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak odpowietrzyć układ po wymianie filtra paliwa 1,8d mk7.

Prawdopodobnie nie masz odpowietrznika. Musisz kręcić rozrusznikiem aż odpali silniczek. Odpowietrza się samoczynnie.

Cytat:
2005-09-20 13:43:00, Kris75 pisze:
Prawdopodobnie nie masz odpowietrznika. Musisz kręcić rozrusznikiem aż odpali silniczek. Odpowietrza się samoczynnie.

U mnie po prawej stronie silnika (patrząc w kierunku tyłu auta) koło filtra paliwa jest ręczna pompka (taki guzik). Na górze obudowy filtra paliwa jest śrubka. Rzeczoną śrubkę należy poluzować, a potem pompować guzikiem aż przestaną lecieć bobmelki powietrza z pod śrubki, a potem zakręcić srubkę i odpalać autko.

Jeśli bedziesz kręcił to tylko akku ci padnie a essi nie odpali przy filtrze jest taki mały zaworek pompuj membraną na filtrze i co kilka pompnięć odkręcaj zaworek spuszczając powietrze i tak dopuki nie popłynie ON zamiast powietrza. przynajmniej w moim dieslu tak to działa!!!

panowie wszystko fajnie z tym, że piszecie o pompie lucasa, w układzie wtryskowym opartym na pompie bosha nie ma pompki służącej odpowietrzaniu
instrukcja mowi o kręceniu rozrusznikiem, do momentu uruchomienia silnika.

Tak więc czopek musi tylko wiedzieć jaką ma pompę i obydwa sposoby ma jak na tacy Bosch faktycznie sam się odpowietrza.

Cytat:
2005-09-20 15:52:06, Smoku pisze:
Tak więc czopek musi tylko wiedzieć jaką ma pompę i obydwa sposoby ma jak na tacy Bosch faktycznie sam się odpowietrza.

Bosh profesjonalnie wykańcza rozrusznik
Jak czopek nie znajdzie pipka do pompowania to musi kręcić

czopek jak znajdziesz pipka to daj znac

Ja mam 1.6 D MK 4. Ktos wie jak to odpowietrzanie u mnie działa? Tzn. na razie nie musze tego robic ale wypadało by wiedziec takie rzeczy.

Cytat:
2005-09-20 21:29:43, Arni86 pisze:
Ja mam 1.6 D MK 4. Ktos wie jak to odpowietrzanie u mnie działa? Tzn. na razie nie musze tego robic ale wypadało by wiedziec takie rzeczy.

Mam ten sam silnik i opowietrzanie działa na zasadzie kręć równo
i rozrusznika ani też akumulatora nie zajedziesz