Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() SebaE Było Daewoo Espero 1 ... Katowice | 2005-09-20 23:22:15
A w momencie jazdy na gazie pompa tez chłodzi wtryskiwacze,które przeciez nie pracuja. |
guciu69 VW Golf III Wronki | 2005-09-21 09:37:26 czyli morałz tego taki, że nie opłaca się wyłanczać pompy paliwa bo grozi awarią wtryskiwaczy?
Pozdrawiam |
![]() kisztan LPG User Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-09-23 08:16:25 Są 2 szkoły:
1. Nie odłanczasz pompy, ale musisz mieć ok 1/2 zbiornika paliwa, bo przez cały czas paliwo krąży w obiegu i jak masz mało Pb, to albo zapcha się filtr, albo zatrze pompa (syf w starym paliwie, lub brak paliwa). No i warto wspomnieć o tym, że paliwo się nagrzewa na listwie i ubywa w pochłaniaczu par. 2. Odłanczasz pompę - brak obiegu paliwa, które chłodzi pracujące wtryski, może je uszkodzić. Ale skoro wtryski nie pracują to czy aby na pewno? Nie znam jeszcze takiego przypadku. Ja mam od roku automatyczne odłączenie/załączenie pompy paliwa na przekaźnik i nic się nie dzieje (30kkm) Natomiast znam inne przypadki. Mój sąsiad w Lanosi 1,4 nie ma odłanczanej pompy paliwa, a wtrysk i tak mu poleciał i na paliwie praktycznie jazda jest niemożliwa. Kolega w prawcy w zeszłym tygodniu wymieniał pompę paliwa, bo się zatarła. Jeździł zawsze na rezerwie. Więc raz jeszcze napiszę. To, że Automatyczne odcięcie pompy paliwa jest złe dla samochodu, jest takim samym mitem jak to, że LPG jest szkodliwe dla silnika. ![]() |