MotoNews.pl

Zastava 750 Skrzynia biegów czy podejdzie do swapa 900?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Spotkał sie ktoś z takową skrzynią? kiedyś gdzieś wyczytałem że to jedyna alternatywa na swapa bez użycia flanszy. Bynajmniej na kołnież pasują silniki seri 600-903. Ma ktos może fotki tej skrzynki? jakie ma przełożenia w porównaniu do skrzynki malca i jak jest mocowana??

troszke dziwne stwierdzenie ze kolnierz pasuje i od 600 i od 903 skoro zupelnie inne rozstawy srub sa.. no ale temat ciekawy. moze ktos ma fotke?

skrzynka pasuje do 900 127 bez problemow tyle tylko ze trzeba wyciac otwor w polce na kanape tylna na rozrusznik (jest centralnie u gory w tej skrzynce) przelozenia sa krotsze niz w 126, ale bebechy mozna przelozyc ze skrzynki 126 lub 126 bis.

Wydaje mi się, że Ruff mówiąc 600 miał na myśli Fiata 600 bo takiego ta skrzynia pasuje. Jak jest z adaptacją tej skryzni do malca nie wiem, ale poczekjamy na wypowiedzi "mądrzejszych". Też jestem ciekawy jak się sprawa rozwinie (pomimo tego, że nie planuje SWAPa )

Na 100% pasuje, przełozenia minimalnie krotsze, ale co do bebechow to nie wiem.. qmpel ma taka bez polosiek (inne niz w malcu), rozrusznik jest od strony skrzyni na samej gorze... Jak bede mial czas to zrobie fotki,

pozdro

gdzies mi sie obilo o uszy ze ta skrzynia ma jedynke synchronizowana? prawda to?

Cytat:
gdzies mi sie obilo o uszy ze ta skrzynia ma jedynke synchronizowana? prawda to?

Niestety nie,

rozrusznik jest na gorze skrzyni i w malcu by trzeba chyba chlastac nawozie, a fotosy znajdziecie tutaj:
Zastawa 750

taka sama marchew jak i maluchowska, zmieli sie chwila moment nie wspominajac juz o czesciach zamiennych itd. central i skrzynia od ośki to najlepsze wyjscie. a w przelozeniach mozesz sobie wybierac do wyboru do koloru

Hm kumpel taką ma i chciałem zasiegnąć opinii czy warto to targać 300km, gdyby nie ten rozrusznik... ciekawi mnie czy same dzwony skrzyni są zamienne, nawet jeśli da sie założyć półośki od malca to uszczelniacze są tam widze jakieś kosmiczne. Ale druga str jest taka że skoro tryby można zamieniać to może te są jednak trwalsze. pomyslimy. Dzieks za info spawn

Skrzynia jest podobnych gabarytów jak maluchowska, ale to nie to samo, powinna pasowac do 900 pez większych problemów, ponieważ 900 wywodzi sie z silnika od Fiata 600/Zastavy 750, rozrusznik na górze to nie problem, fiat 500, miał w tym samym miejscu, a wiadomo że wewnetrznie 500 i 126 to jest to samo, ogólnie budowa skrzyni bardzo podobna, monowanie do malucha pozostawiam do rozpatrzenia.

Cytat:
rozrusznik na górze to nie problem, fiat 500, miał w tym samym miejscu, a wiadomo że wewnetrznie 500 i 126 to jest to samo

Przeciez własnie w 500 jest specjalnie wycieta ta blacha pod kanapa tylna,pod rozrusznik
I w 126 trzeba by takie "okienko" wycinac??

Czy miałem zwidy??Jak 500 ogladałem

Też miałem takie zwidy...
Ale skąd wiadomo, czy ten skrzynex jest wytrzymalszy?!

watpie zeby byl wytrzymalszy a z racji dostepnosci czesci temat bym w ogole odpuscil. no ale probojta

Cytat:
2005-09-24 12:43:37, ZoLt4R pisze:
(...)
ale probojta
(...)

...i sie pochwalta