Verva

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no cóż...ostatnio pewnego poranka, wyjeżdżam z osiedla, spoglądam na orlen...a tu brak benzyny 98...pierwsza myśl-zabrakło tabliczek z ceną pojeździłem troszke po mieście i okazało się, że na innych stacjach również nie ma ceny za 98...druga myśl-wycofują benzyne 98!! myśl w 50% trafna )

Cytat:
od poniedziałku rozpocznie się sprzedaż nowego paliwa typu premium - Verva, zamierza zacząć oferować to paliwo na ok. 580 swoich stacjach do połowy października, poinformował Wojciech Heydel, wiceprezes ds. sprzedaży detalicznej PKN.

Cytat:
Pod marką Verva Orlen oferuje nową 98-oktanową etylinę oraz olej napędowy. Według przedstawicieli spółki nowe paliwo jest dedykowane dla nowoczesnych silników i cechuje je bardzo niska zawartość siarki, która będzie wymagana przez UE dopiero w 2009 roku.

więc będziemy mieć kolejnego "gracza" po V-Power, Supreme i Ultimate...tylko ta nazwa Verva troszke mi tu nie pasuje...

co jak co, ale skoro już muszę tankować benzyne to tankuje właśnie na orlenie...a próbowałem wielu stacji i najlepsze wyniki są z orlenu!!

swoją drogą mogliby wkońcu przyłożyć większą uwagę, do poprawienia jakości LPG!!

ja ma ten sam problem na mojej stacj orlenowskiej juz od 3 tygodni nie ma 98.
musze śmigac z baniaczkiem na rowerku kilka kilometrów po 98 na inną orlenowską stacje

Orlen to zło

Cytat:
2005-09-21 23:49:04, CarvMachine pisze:
Orlen to zło

z powodu?

nie tylko Ci gracze na rynku oferujainne paliwo. Orlen wrowadza to paliwo ale bedzie ono droższe od normalnej etyliny o około 10 - 20 gr. Natomiast Petrochemia wprowadzi niedługo również nowe paliwo. Te skolei nie ma bycjak u innych droższe i lepsze tyko tańsze i gorsze. Ciekawy chwyt z jednej strony a z drógiej jeżeli mabyc ono gorsze od tego co jest to nie wiem ? Wogłe trzeba zakupić i 84 oktanówke lać ? Zobaczymy co to za paliwo będzie na Petrochemi. Ceny tego paliwa mają być niższe nawet do 25 groszy na litrze.

Są pieprzonymi monopolistami, zawszy gdy "zmuszony" tankuje u nich ich "niskojakosciowe" LPG czekam duuuuzo za dlugo na obslugeo, maja chujowe ceny i zawsze cos na ich stacjach jest nie tak, to nie dziala kompresor, to nie ma czym umyc szyb, to pan kazio nie umie faktury wypisac.

Jak nie tankuje na "mojej" stacji to wybieram BP

Pozdrawiam.

robie na orlenie o powiem co wiem
Od 25 wrzesnia wchodzi nowe 98 i nowe ON-eko
Od 25 bede zbiorniki zalane....a pozniej jeszcze sranie z legalizacja dystrybutorów..itd
Tak ze od jaiegos 1 listopada bedzie nowe paliwko....
Niby własnie v-power i ten ON-eko.....syf z rzepaku

Cytat:
czekam duuuuzo za dlugo na obslugeo

polecam postac na kasie przez pare godzin...gwarantje ze zmienisz zdanie

[ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2005-09-22 00:23:46 ]

Cytat:
2005-09-22 00:18:07, Janek_125p pisze:
nie tylko Ci gracze na rynku oferujainne paliwo. Orlen wrowadza to paliwo ale bedzie ono droższe od normalnej etyliny o około 10 - 20 gr. Natomiast Petrochemia wprowadzi niedługo również nowe paliwo. Te skolei nie ma bycjak u innych droższe i lepsze tyko tańsze i gorsze. Ciekawy chwyt z jednej strony a z drógiej jeżeli mabyc ono gorsze od tego co jest to nie wiem ? Wogłe trzeba zakupić i 84 oktanówke lać ? Zobaczymy co to za paliwo będzie na Petrochemi. Ceny tego paliwa mają być niższe nawet do 25 groszy na litrze.

ale przecież Petrochemia to jest Orlen

Cytat:
2005-09-22 00:21:09, Buczek21 pisze:
robie na orlenie o powiem co wiem Od 25 wrzesnia wchodzi nowe 98 i nowe ON-eko Od 25 bede zbiorniki zalane....a pozniej jeszcze sranie z legalizacja dystrybutorów..itd Tak ze od jaiegos 1 listopada bedzie nowe paliwko.... Niby własnie v-power i ten ON-eko.....syf z rzepaku polecam postac na kasie przez pare godzin...gwarantje ze zmienisz zdanie [ wiadomość edytowana przez: Buczek21 dnia 2005-09-22 00:23:46 ]

a jakość paliw? tak obiektywnie?

Te 98 ma byc własnie jak maja shell,bp.statoil.
Z mniejsza zawartoscia siarki,itd.
Ja leje 98 u mnie na stacji i na Bp...statoil(niby te bez siarki..itd).I powiem jeden hu**,Auto jezdzi tak samo
Co do ON-ki eko....
Ma byc z dodatkiem własni oleju rzepakowego.I tanszy niz normalne ON,o jakies 10-20 groszy.....
Dlatego na tych "nowych" orlenach sa po 2 pistolety z ON...Do teraz jeden h** ktory sie brało,było ON.....od teraz bedzie ON i ON-eko
Co do tego Eko.....
Był próbnie jeden dystrybutor postawiony z tym wynalazkiem..pod rafineria w trzebin
Jak kierowcy z dostawa przyjezdzali...to mówili,ze do niego kolejki jak za komuny Walka o ogien